Connect with us

technokrata

Itt egy kutya, amit nyugodtan tarthatunk a lakásban

wowwee1

Dotkom

Itt egy kutya, amit nyugodtan tarthatunk a lakásban

CHiP-et nem zavarja, ha nem visszük le sétálni, sőt az sem, ha kis lakásban tartjuk. Persze csak azért, mert nem valódi állat, hanem egy robotkutya.

Sokan döntenek úgy egy pillanatnyi fellángolás után, hogy ők most élő állatot vásárolnak. Egy kisállat tartása azonban óriási felelősség, ezért gyakran előfordul, hogy a “cukiságra” vágyók inkább menhelyre adják be a szerencsétlen állatot, miután rájöttek, hogy ez nem nekik való. Rajtuk segíthet az új, CHiP névre keresztelt robotkutya amivel csak akkor kell vele foglalkozni, amikor tényleg szeretnénk. Ekkor viszont mindent bedob a WowWee cég újdonsága, hiszen a valódi társaihoz hasonlóan ugat, labdázik és oda is tud feküdni a gazdája mellé.

wowwee1

CHiP-et szenzorok tömegével szerelték fel, így van benne gyorsulásmérő, GPS és Bluetooth chip is. Ez utóbbi az egyedi labdájával való kapcsolattartásra szolgál, hiszen a biztos szórakozás érdekében ilyet is mellékelnek a robotkutya mellé az alkotók. Sőt, okoskarperecet is kapunk, ezzel tudja értelmezni CHiP a különféle gesztusainkat. Az óriási, zöld-kék színű LED szemekkel rendelkező robot valódi társaihoz hasonlóan szomjazik az elismerése, ezért a játék után az okoskarperec segítségével jelezhetjük neki, hogy “jó kutyaként” viselkedett.

wowwee2

A robotkutya sajnos nem kerül piacra a karácsonyi szezonra, első példányait jövőre dobják majd piacra, hivatalosan ekkor mutatkozik be a végleges verzió is. A tervek szerint CHiP nem is lesz drága, hiszen 200 dollár (60 ezer forint) körüli áron vihetjük majd haza.

Forrás: EngadgetSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom