Connect with us

technokrata

Küszöbön a jövő hálózata? Összefogtak a piac legjobbjai

internet3

Dotkom

Küszöbön a jövő hálózata? Összefogtak a piac legjobbjai

Összefog az Ericsson és a Cisco. Az üzlet nyertesei egyértelműen mi, a felhasználók leszünk.

A hálózati eszközök, szoftverek, mobilkommunikációs hálózatok és felhőszolgáltatások terén vezető pozíciót betöltő Ericsson (NASDAQ:ERIC) és Cisco (NASDAQ:CSCO) bejelentése szerint nagyszabású együttműködésre lép a jövő hálózatainak létrehozása érdekében.

Cloud computing

Az együttműködés fő nyertesei az ügyfelek, hiszen a két vállalat szinergiáiból fakadóan a legjobb szolgáltatásokból és megoldásokból részesülhetnek: útválasztás(routing), adatközpontok, hálózati szolgáltatások (networking), felhő, mobilkommunikáció, hálózat-menedzsment és vezérlés, vagy globális szolgáltatások. A tervek szerint a hozzáadott érték többek közt az alábbi formában jelentkezik az ügyfeleknél:

  • A szolgáltatóként működő ügyfelek számára teljeskörű (end-to-end) termék- és szolgáltatás-portfolió és közös innováció, amely felgyorsítja az új üzleti modellek kialakítását;
  • A jövő mobilvállalatainak létrejöttét lehetővé tevő, kiemelten biztonságos technológián alapuló architektúra a tökéletes kültéri/beltéri hálózatokhoz;
  • A két cég piaci potenciáljának egyesítésével az országok digitalizálásához és a Dolgok Internete (IoT) létrehozásához szükséges platformok és szolgáltatások gyorsabb létrehozása.

A mobilitás, a felhő és a digitalizáció által mozgatott világban a jövő hálózataihoz új tervezési elvekre lesz szükség, hogy biztosítani lehessen azok agilitását, autonómiáját és nagyfokú biztonságát. Az Ericsson és a Cisco ennek a kihívásnak együtt igyekszik megfelelni, vezető helyet foglalva el a teljeskörű (end-to-end) szolgáltatások terén minden hálózati architektúrában, többek közt az 5G, felhő, IP és IoT terén egyaránt – az eszközöktől és szenzoroktól, a hozzáférési és központi hálózatokon át a vállalati IT felhőig. A két óriáscég egymást kiegészítő szolgáltatásai segítségével – globális szolgáltatások, tanácsadás, integráció, managed operations megoldások bármely IT és hálózati rendszeren – az ügyfelek képesek lesznek felgyorsítani vállalkozásuk átalakítását a modern kor követelményeinek megfelelően.

sganu-internetofthings

A bejelentés alapját a két társaság között létrejött, számos megállapodás és szerződés adja – ennek része többek közt a hálózatok átalakítása referencia-architektúra szerint, közös fejlesztésű rendszeralapú menedzsment és irányítás, átfogó viszonteladói megállapodás, és együttműködés a legfontosabb fejlődő piacokon. A felek megállapodtak továbbá, hogy megvitatják egymással FRAND szabályaikat és a szabadalmakra és védjegyekre szóló kölcsönös licencszerződéseket kötnek, biztosítva a közös innováció akadálytalanságát és biztonságot nyújtva mindkét társaság ügyfelei számára. A megállapodás értelmében a Cisco licencdíjat fizet az Ericsson részére.

Az Ericsson és a Cisco erős partnerek, és működésük jól kiegészíti egymást. Közösen több mint 56 000 szabadalommal és 11 milliárd dolláros K+F beruházással rendelkeznek, és több mint 76 000 szolgáltatási szakemberük szolgálja ki az ügyfeleket mintegy 180 országban.

A stratégiai együttműködés a következő évtized során a növekedés és értékteremtés fő motorja lehet, amelyből mindkét társaság már 2016 során növekvő árbevételt remélhet, és 2018-ra a bevételnövekedés elérheti az 1-1 milliárd dollárt. Az együttműködés új és nagyobb lehetőségeket is teremt mindkét társaság számára, és erőfeszítéseiket és beruházásaikat a legnagyobb növekedést biztosító piacokra összpontosíthatják.

A két társaság szakértői megkezdik az együttműködést az SDN/NFV és a hálózat-menedzsment és hálózat-vezérlés területén.

A stratégiai együttműködés tanácsadója a Centerview Partners.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák