Connect with us

technokrata

Így kell motiválni: pénz járt a jó ötletért!

Siemens_Pro Progressio_2

Dotkom

Így kell motiválni: pénz járt a jó ötletért!

A jövő mérnökeit támogatja a Siemens.

Lezárult a Siemens és a BME Pro Progressio Alapítványának közös pályázata, amelynek célja az elméleti tudás mellett a gyakorlat megszerzésének támogatása, valamint a diákok hazai és nemzetközi versenyeken való indulásának elősegítése.

A szervezet és a vállalat a Villamosmérnöki és Informatikai, a Gépészmérnöki, illetve a Közlekedési és Járműmérnöki kar hallgatóinak beérkezett pályázatai közül tízet talált támogatásra érdemesnek, összesen 2.450.000 forint értékben.

businessman

A támogatással a Siemens egyéni hallgatókat, diákcsoportokat és diplomamunkákat is díjban részesített. A támogatás többek között elektromos hajtású versenymotor fejlesztéséhez és a hallgatók solar boat versenyeken való részvételéhez járul hozzá. Emellett a fiatalok gázturbinákhoz kapcsolódó mérések lebonyolításához, valamint az energetikai szakkollégium következő féléves működéséhez is segítséget kapnak. A támogatás szoftverfejlesztésre is szól, melyből a diákok többek között quadcopterek rajban történő repülését elősegítő megoldáson is dolgoznak majd. A diákcsoportok munkáján kívül a vállalat két szakdolgozatot, valamint három hallgató diplomatervét díjazta összesen 500.000 forint értékben, valamint formatervezési pályázaton 100.000 forinttal jutalmazta a győztesnek választott pályamunkát készítő diákot.

Siemens_Pro Progressio_1

Egyéb adományozási formákon túl a BME diákjainak és diákszervezeteinek közvetlen támogatására ebben az évben összesen 6 millió forintot fordít a Siemens a vállalat és a BME között 2015 tavaszán született megállapodás értelmében. A megállapodás célja, hogy mind az oktatás, mind a K+F területén hatékonyan és összehangoltan tudjanak együttműködni a felek.

A támogatás nyerteseinek Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át az elismerést jelző oklevelet. „A Siemens hosszú évek óta kiemelt szerepet szán a tudományos kiválóság támogatásának, ennek egyik sarokköve a Pro Progressio Alapítvánnyal folytatott együttműködés is. A beérkezett pályázatok jól mutatják a hazai műszaki felsőoktatásban rejlő erőt, hiszen idén is számos olyan projekttel neveztek a diákok, amelyek később akár nemzetközi elismerésre is számot tarthatnak” – mondta el a vállalat vezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle