Connect with us

technokrata

Ezt nézd meg: Működik a Sony Nintendója!

nintendops

Dotkom

Ezt nézd meg: Működik a Sony Nintendója!

Ez lett volna az eredeti Playstation, de végül mégsem valósult meg. Eddig még senki sem készített róla videót!

Igencsak kalandos úton lépett a konzolok piacára a Sony, hiszen eredetileg nem is egy saját terméket fejlesztettek, hanem a Nintendo SNES rendszeréhez szerettek volna egy CD meghajtót piacra dobni. Az együttműködés sokáig jól haladt, azonban később valamiért a Nintendo úgy döntött, hogy inkább a Panasonic-kal készíttetné el a CD-s kiegészítő végleges verzióját.

nintendops

Mára már tudjuk, hogy ez hibás lépés volt, hiszen nem elég, hogy a Panasonic-kal sem sikerült kész terméket megjelentetni, még csináltak maguknak egy saját konkurenst is a Playstation személyében. Amíg azonban az 1994-ben bemutatott konzolt szinte mindenki ismeri, addig a prototípus csak a közelmúltban került újra elő, azután, hogy az 1991-es CES-en bemutatták a közönségnek.

A jó hír, hogy a  termék működik, sőt, bármikor le lehet vele játszani SNES kártyákat, igaz a CD meghajtója elromlott. Ez utóbbi abból a szempontból nem probléma, hogy a fejlesztés korai szakasza miatt egyetlen, CD-re írt játékot sem tartottak meg, így nem igazán lehetne mit kezdeni az alkatrésszel.

nintendops2

Az Engadget stábjának volt olyan szerencséje, hogy élőben is kipróbálhatták ezt a kuriózumot, így most te is megnézheted, hogy milyen lett volna a Nintendo Playstation.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák