Connect with us

Hirdetés

technokrata

4D-s fókusszal támad a Sony új fényképezője

Dotkom

4D-s fókusszal támad a Sony új fényképezője

79 pontos AF tartományával világleső az új Sony α68.

A Sony új α68 (ILCA-68) fényképezőgépe még kreatívabb lehetőségeket kínál az A-bajonettes objektíveket használó lelkes fotósoknak.

Az elismert α77 II fényképezőgéptől örökölte profi tulajdonságait, így megtalálható benne a Sony egyedi 4D FÓKUSZ rendszere, mely bármilyen körülmények között kivételes AF teljesítményt nyújt, – még EV-2 szintű gyenge fényviszonyok közt is, amellyel már más fényképezőgépek javában küszködnek.

A fázisérzékelő rendszer nem kevesebb, mint 79 fókuszponttal dolgozik, ami tartalmaz 15 keresztpontot, és egy külön F2.8-as AF érzékelőpontot a homályosan megvilágított képekhez. Ezek együtt gyors és széles AF lefedettséget biztosítanak, a prediktív követéssel pedig könnyedén szemmel tarthatjuk a gyorsan mozgó alanyokat. A Sony egyedi féligáteresztő tükör technológiájának köszönhetően az ɑ68 folyamatos AF követésre képes egészen 8 képkocka/másodperces sorozatfényképezésig.

a68_front_w_SAL1855-Large

Akár állóképet készítünk, akár videót veszünk fel, a 24MPiii –es APS-C Exmor CMOS képérzékelő mindig garantálja a páratlan minőséget, széles érzékenységi skála átfogással ISO 100-25600iv értékek között. Ezt párosították a Sony gyors BIONZ X processzorával, ami részletsokszorosító és fényelhajlást csökkentő technológiákat használ a területspecifikus zajszűrés mellett a mindig tökéletes, részletgazdag felvételekért.

A Full HD videók XAVC Sv formátumot használnak a gyors átviteli sebességű felvételekért egészen 50 Mbps-ig kitűnő részletességgel és alacsony zajszinttel. A Sony egyedi féligáteresztő tükör technológiájának köszönhetően pedig a folyamatos autofókuszt is élvezhetjük, amely könnyedén követi a mozgó alanyokat az éles, professzionális hatású felvételekért, bármilyen formátum használata esetén.

Kreatív funkciók egész tárházából válogathatunk, így az ɑ68 ideális partnere nemcsak a tapasztalt amatőr, hanem a haladó fotósoknak és a cserélhető objektíves fényképezőgépekkel újonnan ismerkedőknek egyaránt.

Az állóképek és videók megkomponálása igazán élvezetes a tiszta, világos OLED Tru-Finder keresőn keresztül. A 100%-os lefedettséggel pontosan azt látjuk a keresőn, ami majd a fényképen is megjelenik, a manuális fókuszbeállításokat pedig teljes biztonságban elvégezhetjük, hála a nagy kontrasztnak és a valósághű színreprodukciónak.

a68_tilt_low-Large

A Tru-Findert kiegészíti a 2.7 típusú LCD monitor, amely felfelé 135, lefelé pedig 55 fokig dönthető, így számtalan fotózási szögben kényelmesen használható. A komoly fotórajongók pedig minden bizonnyal értékelni fogják a hátulról megvilágított felső kijelzőt, ami lehetővé teszi a beállítások gyors ellenőrzését kézben és állványon egyaránt.

Ahogy azt az elismert ɑ7-es szériánál már láthattuk, a fényképezőgép hátulján található egy vezérlőtárcsa, aminek segítségével egyetlen érintéssel módosíthatóak a fényképezőgép beállításai. Emellett 10 személyre szabható gomb is található rajta, ezek hozzárendelhetők a legtöbbször használt funkciókhoz, így azok azonnal elérhetőek. Az elülső tárcsa a beállítások gyors korrigálására szolgál, míg a markolat biztos fogást nyújt a nehéz fix- vagy teleobjektívek használatakor.

A SteadyShot INSIDE csökkenti a fényképezőgép rázkódását az elmosódásmentes kézi felvételekért – bármely gyújtótávolság és kompatibilis objektív esetében is.

Továbbá multifunkciós csatlakozási pontok nagy tárházával bővíti a kreatív lehetőségeket, ideértve a vakukat, lámpákat, mikrofonokat és távvezérlőket.

A Sony új α68 A-bajonettes, cserélhető objektíves fényképezőgépe várhatóan 2016 márciusától lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés