Connect with us

technokrata

4D-s fókusszal támad a Sony új fényképezője

Dotkom

4D-s fókusszal támad a Sony új fényképezője

79 pontos AF tartományával világleső az új Sony α68.

A Sony új α68 (ILCA-68) fényképezőgépe még kreatívabb lehetőségeket kínál az A-bajonettes objektíveket használó lelkes fotósoknak.

Az elismert α77 II fényképezőgéptől örökölte profi tulajdonságait, így megtalálható benne a Sony egyedi 4D FÓKUSZ rendszere, mely bármilyen körülmények között kivételes AF teljesítményt nyújt, – még EV-2 szintű gyenge fényviszonyok közt is, amellyel már más fényképezőgépek javában küszködnek.

A fázisérzékelő rendszer nem kevesebb, mint 79 fókuszponttal dolgozik, ami tartalmaz 15 keresztpontot, és egy külön F2.8-as AF érzékelőpontot a homályosan megvilágított képekhez. Ezek együtt gyors és széles AF lefedettséget biztosítanak, a prediktív követéssel pedig könnyedén szemmel tarthatjuk a gyorsan mozgó alanyokat. A Sony egyedi féligáteresztő tükör technológiájának köszönhetően az ɑ68 folyamatos AF követésre képes egészen 8 képkocka/másodperces sorozatfényképezésig.

a68_front_w_SAL1855-Large

Akár állóképet készítünk, akár videót veszünk fel, a 24MPiii –es APS-C Exmor CMOS képérzékelő mindig garantálja a páratlan minőséget, széles érzékenységi skála átfogással ISO 100-25600iv értékek között. Ezt párosították a Sony gyors BIONZ X processzorával, ami részletsokszorosító és fényelhajlást csökkentő technológiákat használ a területspecifikus zajszűrés mellett a mindig tökéletes, részletgazdag felvételekért.

A Full HD videók XAVC Sv formátumot használnak a gyors átviteli sebességű felvételekért egészen 50 Mbps-ig kitűnő részletességgel és alacsony zajszinttel. A Sony egyedi féligáteresztő tükör technológiájának köszönhetően pedig a folyamatos autofókuszt is élvezhetjük, amely könnyedén követi a mozgó alanyokat az éles, professzionális hatású felvételekért, bármilyen formátum használata esetén.

Kreatív funkciók egész tárházából válogathatunk, így az ɑ68 ideális partnere nemcsak a tapasztalt amatőr, hanem a haladó fotósoknak és a cserélhető objektíves fényképezőgépekkel újonnan ismerkedőknek egyaránt.

Az állóképek és videók megkomponálása igazán élvezetes a tiszta, világos OLED Tru-Finder keresőn keresztül. A 100%-os lefedettséggel pontosan azt látjuk a keresőn, ami majd a fényképen is megjelenik, a manuális fókuszbeállításokat pedig teljes biztonságban elvégezhetjük, hála a nagy kontrasztnak és a valósághű színreprodukciónak.

a68_tilt_low-Large

A Tru-Findert kiegészíti a 2.7 típusú LCD monitor, amely felfelé 135, lefelé pedig 55 fokig dönthető, így számtalan fotózási szögben kényelmesen használható. A komoly fotórajongók pedig minden bizonnyal értékelni fogják a hátulról megvilágított felső kijelzőt, ami lehetővé teszi a beállítások gyors ellenőrzését kézben és állványon egyaránt.

Ahogy azt az elismert ɑ7-es szériánál már láthattuk, a fényképezőgép hátulján található egy vezérlőtárcsa, aminek segítségével egyetlen érintéssel módosíthatóak a fényképezőgép beállításai. Emellett 10 személyre szabható gomb is található rajta, ezek hozzárendelhetők a legtöbbször használt funkciókhoz, így azok azonnal elérhetőek. Az elülső tárcsa a beállítások gyors korrigálására szolgál, míg a markolat biztos fogást nyújt a nehéz fix- vagy teleobjektívek használatakor.

A SteadyShot INSIDE csökkenti a fényképezőgép rázkódását az elmosódásmentes kézi felvételekért – bármely gyújtótávolság és kompatibilis objektív esetében is.

Továbbá multifunkciós csatlakozási pontok nagy tárházával bővíti a kreatív lehetőségeket, ideértve a vakukat, lámpákat, mikrofonokat és távvezérlőket.

A Sony új α68 A-bajonettes, cserélhető objektíves fényképezőgépe várhatóan 2016 márciusától lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin