Connect with us

technokrata

Erős konkurenciát kap az Airbnb

The Expedia Inc. homepage is displayed on laptop computers arranged for a photograph in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Oct. 29, 2013. Expedia Inc. is expected to release earnings figures on Oct. 30. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Dotkom

Erős konkurenciát kap az Airbnb

Az egyik legnagyobb utazási oldal megvásárolja a HomeAway-t.

A világ egyik legnagyobb szállás, repülőjegy és autó foglaló oldala, az Expedia hivatalosan is bejelentette, hogy megveszi a HomeAway nevű lakás és ház kiadásra szakosodott oldalt.

A website-ot az Airbnb egyik legnagyobb konkurenciájaként tartják számon. Az oldalon lakásokat és házakat lehet kiadni, illetve lefoglalni azokat online. A világ nagyvárosaiban már lehet ezen netes felület segítségével szálláshoz jutni.

homeaway

A vételár 38,31 dollár volt részvényenként, így a végösszeg 3,9 milliárd dollárra rúgott. Az Expedia azzal a nem titkolt céllal vásárolta meg az oldalt, hogy még nagyobb előnyre tegyen szert az online foglalási piacon.

Nem ez az első vétele az oldalnak. Januárban 280 millióért megvette a Travelocity-t, majd egy hónappal később 1,2 milliárdért az Orbitz.com-ot.

Forrás:  The VergeSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák