Connect with us

technokrata

Startupot indítottál? Így szerezhetsz könnyen befektetőket

Dotkom

Startupot indítottál? Így szerezhetsz könnyen befektetőket

Az Enterprise Hungary elhozza Magyarországra a startup-ok „olimpiáját”, a Get in the Ring-et, ahol a legjobbak küzdenek meg egymással a nemzetközi befektetőkért.

A versenyben egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője száll ringbe, ahol öt menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget.

A Get in the Ring-et 2009-es indulása óta már 80 országban rendezik meg, ez alkalommal a nemzetközi döntőnek a kolumbiai Medellin ad otthont 2016 márciusában.

Idén hazánkban két helyszínen zajlik majd a küzdelem, Debrecenben és Budapesten. A debreceni forduló győztesei automatikusan bekerülnek az országos döntőbe, mely a Corvinus Egyetem aulájában kerül megrendezésre, az InCube vállalkozásfókuszú diákszervezet közreműködésével. A november 25-i budapesti döntőre több mint 25 startup-ot és közel 500 nézőt várnak a szervezők.

A fővárosi döntőn Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és a verseny fővédnöke először prezentálja a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló startup finanszírozási rendszert, illetve a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeket. A verseny házigazdája idén is Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese lesz.

A „ötlet” és „startup” versenykategóriák nyertesei részt vehetnek az Enterprise Hungary által szervezett európai, több állomásból álló „startup körúton”, melynek keretein belül nemzetközi konferenciákra, startup bemutatókra juthatnak el és megismerkedhetnek az európai startup szakma képviselőivel.

A hazai „startup” kategória győztese továbbjut a 2016. január 18-án megrendezésre kerülő kelet-európai regionális összecsapásra Bulgáriában.

A zsűri munkájában olyan neves szakemberek vesznek majd részt, mint Vámos Zoltán (GE, technológiai igazgató), Böszörményi Nagy Gergely (Design Terminál, igazgató), Vecsenyei János (BCE, Professor Emeritus).

A két hazai fordulóra már lehet jelentkezni a verseny weboldalán: a http://www.getinthering.hu/ címen.

A Get in the Ring-re olyan csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel vagy 5 évnél fiatalabb startup vállalkozásukkal szeretnék megmérettetni magukat.

A tavalyi budapesti döntőben, “kiütéssel” győzött az egyetemi ötletből indult Neticle csapata.

“A magyar döntő remek élmény volt, a regionális döntő pedig kiváló angol nyelvű kapcsolatépítési lehetőség, csak ajánlani tudjuk. Az eltelt egy évben sikerült fejlődnünk, többek között a zsűritől kapott visszajelzések alapján, és hamarosan meglesznek az első nemzetközi ügyfeleink, és kamatoztathatjuk a Get In The Ring-es kapcsolatainkat.” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák