Connect with us

technokrata

Nézd meg, mit akar eltüntetni a Facebook

tsu3

Dotkom

Nézd meg, mit akar eltüntetni a Facebook

A közösségi oldal nagyon nem szeretné, ha mások is megismernék a konkurensét.

Nem túlságosan meglepő, hogy a Facebook a reklámok után befolyt jövedelmet nem szétosztja, hanem amellett, hogy felvásárlásokra költ belőle, még a fejlesztéseket is ebből fizetni. Sokan viszont úgy gondolják, hogy illendő lenne a bevétel egy részét szétosztani a felhasználók között, hiszen úgy is belőlük élnek.

Épp ezen gondolat miatt készült el a Tsü, amelyet a Facebook konkurensének szánnak. Az alapítók nem titkolt célja, hogy saját maguk mellett a felhasználókat is jutalmazzák, így a reklámokból befolyó bevétel alig 10%-át tartják meg, a többit szétosztják a tagok között.

tsu2

Nem meglepő, hogy ez alaposan kicsapta a biztosítékot a Facebooknál, a legnagyobb közösségi oldal ezért tűzzel-vassal írtja a Tsü hivatkozásokat, azaz hiába is akarunk bármit megosztani a site-tal kapcsolatban, a rendszer azonnal letiltja. Zuckerberg és csapata szerint a Tsü nem egyezik meg az elveikkel, ezért a jövőben sem akarják reklámozni.

tsu1

No nem minta az alkotóknak annyira szüksége lenne rá, hiszen olyan neves médiumok, mint az ABC News, vagy a New York Times is foglalkoztak már az oldalukkal. Egyelőre ugyan nem tudni, hogy meddig marad a köztudatban az oldal, hiszen a Facebook 1,5 milliárdos bázisához képest alig 4,5 millió tagjuk van, de az biztos, hogy az alkotók mindent megtesznek majd a további siker érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek