Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt egy rendszer, ami megelőzi a támadásokat

Dotkom

Itt egy rendszer, ami megelőzi a támadásokat

Nincs olyan betolakodó, amit a Symantec rendszere nem véd ki!

A Symantec bemutatta Advanced Threat Protection (ATP) megoldását. Az ATP az első olyan rendszer, ami felismeri a fejlett támadásokat, és megfelelő védelmet is nyújt ezek ellen az összes ellenőrzési ponton. Mindez egyetlen kezelőfelületről, egy gombnyomással elvégezhető, így nincs szükség külön végponti telepítésre.

Az olyan fejlett fenyegetések, mint a zsarolóvírusok (ransomware), a távoli hozzáférésű trójai programok, a folyamatos fenyegetést jelentő, célzott támadások (advanced persistent threat – APT), valamint a zero day típusú támadások száma folyamatosan emelkedik, így a biztonsági szakemberek már nem hagyatkozhatnak az egyes ellenőrzési pontokat külön-külön védő megoldásokra. A végpontokat, hálózatokat és e-mail átjárókat fenyegető adatok felderítése manuális és időigényes feladat, ami komoly előnyt biztosít a támadók számára. A Symantec ATP megoldása összefüggéseiben elemzi a gyanús tevékenységeket az összes ellenőrzési ponton, és fontossági sorrendbe állítja a vállalat számára a legnagyobb veszélyeket jelentő eseményeket. Ha a kritikus fenyegetést egyszer sikerült azonosítani, akkor az gyorsan karanténba helyezhető, és így a további incidensek is megakadályozhatók.

keyvirus

A Symantec ATP legfontosabb lehetőségei és előnyei:

  • Felderítés – a fenyegetések teljes felderítése az APT támadásoktól az e-maileken, végpontokon és hálózati ellenőrző pontokon keresztüli zero day típusú támadásokig, több pontos felderítéssel és környezetátvizsgálással.
  • Priorizálás – A megoldás a helyi ellenőrzési pontok és a Symantec globális telemetria adatainak összevetéséből adódó információk alapján kialakítja a fenyegetések fontossági sorrendjét.
  • Védelem – A végpontok elszigetelésével és az újabb támadások blokkolásával gyors védelmet biztosít a fenyegetések ellen, mindezt egy kattintással, egyetlen kezelőfelületen keresztül.
  • Hatékonyság – A megoldás felhasználja az ellenőrző pontokon működő védelmi megoldásokat, mint a Symantec Endpoint Security és az Email Security.cloud, így nincs szükség külön végponti védelem telepítésére.

„A biztonsági szakemberek folyamatosan erőfeszítéseket tesznek, hogy megfigyeljék és megelőzzék a következő nagy kibertámadást – mondta Michael A. Brown, a Symantec elnök-vezérigazgatója. – A Symantec Advanced Threat Protection megoldással egyetlen kezelőfelület segítségével teljes képet adunk ügyfeleinknek vállalatukról, ami az iparág fejlődését is szolgálja. Most a zavaró információk kiszűrésével gyorsan felderíthetik a támadásokat, és meg is védhetik magukat ellenük.”

 hacking

A Symantec ATP különféle módokon tudja kiszűrni a zavaró információt. A Symantec globális elemzései és a helyi adatok felhasználása összességében pontosabb képet ad arról, mely veszélyek jelentik a legnagyobb fenyegetést a vállalat infrastruktúrájára. A Symantec ATP emellett magában foglalja a felhő alapú sandbox és a Cynic megoldást, amely a legfejlettebb fenyegetések azonosítását és priorizálását segíti. Az ATP Synapse megoldása pedig olyan több pontos összehasonlító funkció, amely összegyűjti a gyanús aktivitásokat a végpontokon, a hálózatokban és az e-mailekben, majd fontossági sorrendet állít fel közöttük.

„A Synapse és Cynic technológiánk együttműködésének köszönhetően az ATP 30 százalékkal jobb felderítést produkál a létező megoldásoknál – mondta Balaji Yelamanchili, a Symantec Enterprise Security Business üzletágának ügyvezető alelnöke és igazgatója. – Korábban a szakembereknek manuálisan kellett megnézniük, hogy a gyanús fájl valóban blokkolva lett-e. A Symantec ATP új megoldásainak köszönhetően mi elvégezzük a munka nagy részét ügyfeleink helyett, és jelentősen lerövidítjük a keresés és a helyreállítás idejét.

Egy átlagos nagyvállalat 75 különböző biztonsági megoldást használ – tette hozzá Yelamanchili. – Ekkora terhelés nagyon lelassítja a felderítés idejét, ami jó lehetőséget teremt a bűnözők számára. A Symantec ATP segítségével a biztonsági szakembereknek elég egy kattintás és a megoldás megfelelő védelmet kínál mind a három ellenőrzési ponton.”

cyber_hackers201

A Symantec ATP a meglévő Symantec™ Endpoint Protection és Email Security.cloud programok hatékonyságát is javítja, anélkül, hogy új végponti megoldások telepítésére lenne szükség. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kevesebb mint egy óra alatt telepítsék a Symantec ATP megoldását, és percek alatt megkezdjék a fenyegetések keresését. A megoldás képes exportálni információit más gyártók biztonsági incidensmenedzselő programjaiba (SIEM). A Symantec ATP fejlesztésével összhangban a vállalat tervei között szerepel a megoldás megnyitása a külső technológiai partnerek és megoldások (tűzfalak és más biztonsági rendszerek) felé is, így a felhasználók tovább javíthatnak meglévő biztonsági beruházásaik értékén.

A Symantec Advanced Threat Protection 2015 végén lesz elérhető a felhasználók számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés