Connect with us

Hirdetés

technokrata

Máris a gazdagoknak kedvez a Telekom

Dotkom

Máris a gazdagoknak kedvez a Telekom

Máris bevezeti a kétsebességes internetetet a Deutsche Telekom.

Nem tétlenkedik a Deutsche Telekom, hiszen röviddel azután, hogy az Európai Parlament elfogadta az új internetes szabályozásról szóló törvénytervezetet (amelybe beletarozik a roaming eltörlése is), máris bejelentették, hogy az ő hálózatukon lehetősége lesz majd a fizetős ügyfeleknek az extra sávszélesség kihasználására.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azoknak a vállalkozásoknak, amelyek fizetnek a szolgáltatónak, a honlapját/szolgáltatását gyorsabban lehet majd elérni, mint azokét, akik ezt nem tették meg. Az is biztos, hogy a vállalatok nem egyösszegben fizetnek majd, hanem az extra hálózaton befolyó nyereség megadott százalékát utalják majd át a szolgáltatónak.

magyar_telekom_3

Az egyelőre még nem világos, hogy a nagyvállalatok mennyire ugranak majd rá a lehetőségre, hiszen komoly bevételkiesést okozhat számunkra, ha egy konkurenst zökkenőmentesebben érhetnek el az emberek. Így valószínű, hogy a előbb vagy utóbb az összes streaming vagy csevegőszolgáltatást kínáló cég rááll majd a fizetésre, hiszen például a Deezernek óriási kiesést okozhatna, ha a Spotify-t folyamatosan nagy sebességgel elérhetnék a fizető ügyfelek.

A HWSW cikkéből kiderült az is, hogy a német Spiegel portál több németországi szolgáltatót is megkérdezett, a Vodafone pedig már jelezte, hogy ők egyelőre nem tervezik bevezetni a kétsebességes internetet.  Arról egyelőre nincs információ, hogy a közeljövőben a Magyar Telekom is bevezeti-e ezt a korlátozást.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés