Connect with us

technokrata

Máris a gazdagoknak kedvez a Telekom

ARCHIV - Das Logo auf der Zentrale der Deutschen Telekom in Bonn am Mittwochabend (29.08.2007). Das deutsche Telekommunikationsunternehmen veröffentlicht am 07.11.2013 die Zahlen des dritten Quartals. Foto: Oliver Berg/dpa (zu dpa-Meldung vom 07.11.2013) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Dotkom

Máris a gazdagoknak kedvez a Telekom

Máris bevezeti a kétsebességes internetetet a Deutsche Telekom.

Nem tétlenkedik a Deutsche Telekom, hiszen röviddel azután, hogy az Európai Parlament elfogadta az új internetes szabályozásról szóló törvénytervezetet (amelybe beletarozik a roaming eltörlése is), máris bejelentették, hogy az ő hálózatukon lehetősége lesz majd a fizetős ügyfeleknek az extra sávszélesség kihasználására.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azoknak a vállalkozásoknak, amelyek fizetnek a szolgáltatónak, a honlapját/szolgáltatását gyorsabban lehet majd elérni, mint azokét, akik ezt nem tették meg. Az is biztos, hogy a vállalatok nem egyösszegben fizetnek majd, hanem az extra hálózaton befolyó nyereség megadott százalékát utalják majd át a szolgáltatónak.

magyar_telekom_3

Az egyelőre még nem világos, hogy a nagyvállalatok mennyire ugranak majd rá a lehetőségre, hiszen komoly bevételkiesést okozhat számunkra, ha egy konkurenst zökkenőmentesebben érhetnek el az emberek. Így valószínű, hogy a előbb vagy utóbb az összes streaming vagy csevegőszolgáltatást kínáló cég rááll majd a fizetésre, hiszen például a Deezernek óriási kiesést okozhatna, ha a Spotify-t folyamatosan nagy sebességgel elérhetnék a fizető ügyfelek.

A HWSW cikkéből kiderült az is, hogy a német Spiegel portál több németországi szolgáltatót is megkérdezett, a Vodafone pedig már jelezte, hogy ők egyelőre nem tervezik bevezetni a kétsebességes internetet.  Arról egyelőre nincs információ, hogy a közeljövőben a Magyar Telekom is bevezeti-e ezt a korlátozást.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák