Connect with us

technokrata

Végre elbúcsúzhatunk a roamingtól!

roaming

Dotkom

Végre elbúcsúzhatunk a roamingtól!

Döntött az EU, a roamingnak mennie kell!

A mai napon ez Európai Parlament elfogadta azt a távközlési csomagot, amelynek értelmében 1,5 éven belül végre búcsút mondhatunk a roamingnak! Ez azt jelenti, hogy 2017 június 15-től az Európai Unión belül nem számolhat fel extra díjat a külföldi telefonálásért a szolgáltató.

A roaming eltörlése azért sajnos nem jelenti azt, hogy semmilyen extra összeggel nem terhelhetik a felhasználókat a tagországok, egyes esetekben minimális díjat felszámolhatnak a barangolás során eszközölt telefonálásért.

roaming

Ez azt jelenti, hogy hazánkban az NMHH-n múlik, hogy az ide látogató külföldieknek kell-e fizetni. Fontos tudni, hogy a mobilszolgáltatók csak akkor kérhetnek el pénzt, ha roaming kiesése komoly károkat okoz nekik és ezért áremelésre kényszerülnének. No és persze az extra felárra az adott ország hírközlési hatóságának is rá kell bólintania.

A megszűnésig tehát van 1,5 év, de addig is tovább csökkentik a díjakat. 2016 április 30-ától egy perc kimenő hívás, illetve adatforgalom esetén egy megabájt letöltése maximum 0,05 euróval, míg egy elküldött üzenet legfeljebb 0,02 eurót kerülhet többe mint belföldön. Arról még nem született döntés, hogy egy külföldre irányuló hívásra mekkora díjat tehetnek rá a szolgáltatók, de hamarosan ebben is dönt majd az Európai Parlament.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle