Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre elbúcsúzhatunk a roamingtól!

Dotkom

Végre elbúcsúzhatunk a roamingtól!

Döntött az EU, a roamingnak mennie kell!

A mai napon ez Európai Parlament elfogadta azt a távközlési csomagot, amelynek értelmében 1,5 éven belül végre búcsút mondhatunk a roamingnak! Ez azt jelenti, hogy 2017 június 15-től az Európai Unión belül nem számolhat fel extra díjat a külföldi telefonálásért a szolgáltató.

A roaming eltörlése azért sajnos nem jelenti azt, hogy semmilyen extra összeggel nem terhelhetik a felhasználókat a tagországok, egyes esetekben minimális díjat felszámolhatnak a barangolás során eszközölt telefonálásért.

roaming

Ez azt jelenti, hogy hazánkban az NMHH-n múlik, hogy az ide látogató külföldieknek kell-e fizetni. Fontos tudni, hogy a mobilszolgáltatók csak akkor kérhetnek el pénzt, ha roaming kiesése komoly károkat okoz nekik és ezért áremelésre kényszerülnének. No és persze az extra felárra az adott ország hírközlési hatóságának is rá kell bólintania.

A megszűnésig tehát van 1,5 év, de addig is tovább csökkentik a díjakat. 2016 április 30-ától egy perc kimenő hívás, illetve adatforgalom esetén egy megabájt letöltése maximum 0,05 euróval, míg egy elküldött üzenet legfeljebb 0,02 eurót kerülhet többe mint belföldön. Arról még nem született döntés, hogy egy külföldre irányuló hívásra mekkora díjat tehetnek rá a szolgáltatók, de hamarosan ebben is dönt majd az Európai Parlament.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés