Connect with us

technokrata

Drónok! Drónok mindenhol!

Walmart-drone

Dotkom

Drónok! Drónok mindenhol!

Az Amazon után a Walmart is drónnal szállítana házhoz.

Az Amazon és a Google is nem régen jelentették be, hogy tesztelni kezdik a drónnal történő házhoz szállítást. Természetesen egyből elindult minden cégtől a fejlesztés, hogy le ne maradjanak a technikai újításról. Most éppen a Walmart, a hatalmas áruházai és olcsó árai miatt népszerű  amerikai vállalat, jelentette be, hogy ők is megkezdik a drónok segítségével a szállítást.

dronewalm

Míg a Google és az Amazon saját fejlesztésű gépeken dolgoznak, addig a áruházlánc egy jól ismert vállalatot bízott meg a repülő-házhoz szállítók elkészítésével, a DJI-t. Ez a cég a világ vezető drón gyártója. A kezdeti fázishoz használt modellek a Phantom 3 Professional és a S900. Érdekessége a történetnek, hogy ezt a két gépet a Walmartban nem, míg az Amazonon lehet kapni.

Az áruházlánc szóvivője, Dan Toporek, szerint mivel Amerikában a lakosság 70%-nak elérhető valamelyik üzletük 5 mérföldes körzetben, ezért igen nagy kereslete lenne az újításnak.

A drónokat nem csupán kiszállításra használná a cég, a raktár készletek kezelése és a csomagfelvételre is szeretnék fejleszteni az eszközöket. 

 

Forrás: ReutersSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle