Connect with us

technokrata

Öreg a kocsid? Ezzel felokosíthatod!

Dotkom

Öreg a kocsid? Ezzel felokosíthatod!

Ez az apró adapter számos hasznos funkcióval ruházza fel az autót.

Sokak számára lehet hasznos a VOYO új, Connected Car System névre keresztelt rendszere. Az OBD-II csatlakozóval rendelkező autókba beszerelhető egység  amellett, hogy a jármű fontos adatainak kiolvasására képes, a csomagban található, vezeték nélküli relé segítségével még más funkciókkal is elláthatja a gépkocsit.

voyo1

Ez utóbbi egység sajnos nem minden típussal működik, de a VOYO szerint a GM, a Ford és a Toyota több típusával is használható. Beépítése után az autó képessé válik start/stop rendszerű használatra, azaz a lámpánál önmagától leállítja a motort, majd a kuplung kinyomására újra beindítja.

voyo2

Hasznos újítás, hogy az AutoKey funkció segítségével távolról is nyitható/zárható lehet az autó, igaz ehhez egy plusz, az eszközhöz Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott telefonra is szükség van. Ez utóbbit el kell dugni az autóban, a rendszer pedig ezen keresztül engedélyezi vagy éppen tiltja a bejutást. A VOYO emellett épít a többi felhasználó adataira is, így képes tájékoztatni a sofőrt a környékbeli dugókról, elkerülésekről. Egy alapcsomagért 90 dollárt kérnek majd az alkotók, az első példányokat pedig jövő februárban szállítják ki a szerencséseknek. A projekt egyelőre még csak a Kickstarteren létezik, de alig egy nap alatt a várt összeg felét összeszedték, ezért szinte biztosra vehetjük, hogy piacra kerül majd ez a hasznos rendszer.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök