Connect with us

technokrata

Ma érkezik Marty McFly!

Dotkom

Ma érkezik Marty McFly!

A filmklasszikus 2. részében erre a napra utazik előre az időben a főszereplő.

Az 1985-ös kultuszfilm, a Vissza a jövőbe, óriási, nem várt sikert hozott, ezért rá 4 évre, 1989-ben megcsinálták a folytatást, majd egy évvel később a trilógia befejező részét.

Az időutazós eposz 2. részében a főhős, Marty McFly nem a múltba, hanem a jövőbe megy, és 2015. október 21-ére érkezik meg. Tehát a mai napra! Évek óta téves Facebook eseményekkel és kamu hírekkel van tele az internet időről időre a Michael J. Fox által alakított figura megérkezésének időpontjával kapcsolatban. Ám ez a hivatalos! A filmben ezt a napot láthatta a közönség, mint megérkezési időpontot a jövőben.

year-Marty-McFly-flies-Back-Future-2-2015

Több dolog is legendássá vált a moziban felvázolt jövőképből. Még a trilógiát nem is annyira ismerők is biztos találkoztak már a hoverbroaddal, vagy az önbekötős Nike cipővel. Mivel talán ez a kettő dolog a legismertebb a filmből, ennek a tényleges megvalósítására törekedtek a legjobban. A hoverboard-nak egy prototípusát bemutatták már és mára ígérik a tökéletesített verziót, szintén a híres filmbeli esemény miatt. A Nike 2 éve már kiadta a filmbeli cipő tökéletes mását, azonban ez nem rendelkezett az önbefűzős funkcióval. Ezt bolti forgalmazásra is bocsátották amerikában, és 8-9 ezer dolláros áron bárki hozzá is juthat.  Idén januárban a cég tett egy nyilatkozatot, hogy megvalósítják az elképzelést. Tegnap este a cég Twitteren írt Michael J. Fox-nak egy igen titokzatos bejegyzést, mely utalhat az esetlege megjelenésére a csodacipőnek.

Azonban nemcsak ezek a legismertebbek! Az akkor épp a Cápa című, szintén alapfilm sokadik folytatása után gondolta azt a rendező, hogy ezt is beleteszi a filmbe. Így láthatunk egy plakátot amin a Cápa 19. részének a mozipremierjét promózzák. Az Universal filmstúdió ezt is megvalósította, legalábbis trailer videó szintjén. Természetesen a teljes film nem készül el, csak a studió ezzel is tisztelegni szeretett volna a híres mozifilm előtt.

back_to_the_future_jaws

Feltűnik még a jövőben repülő kocsi, “okos ruházat”, melyből a divatirányzat, arany esőkabát és hasonlók, nem valósultak meg, de az okosóra, önszárító ruha és a Nike cipő igen. Ez inspirálta az okosöv-et is.

Egy dolog van, ami viszont a filmben nagy szerepet kapott, ám most már abszolút kiment a napi használatból, ez pedig a fax. A történetben úgy gondolták, hogy ez a gép a jövőben is a legmodernebb technikai eszköz lesz, amit mindenki használni fog. Ma már tudjuk, hogy nem így lett. Köszönhetően az internetnek és a mobiltelefonoknak, melyek a film forgatásakor még csak kezdeti stádiumban voltak, és ezért is nem fordítottak rájuk akkor figyelmet.

btf2 fax

Egész évben hatalmas volt a várakozás a mai nappal kapcsolatban. Látható, hogy a nagy cégek is ehhez a naphoz igazítják az új termékeiket. Évek óta vannak fent Facebook-on Marty McFly megérkezését váró bulik eseményei. Hill Valley-ben, Kaliforniában, ahova a film szerint érkezik majd ma délután a főszereplő, például bulit hirdettek, de a világ minden pontján tartanak a film rajongói összejövetelt, közös újranézését a trilógiának.

Forrás: hollywoodreporter.com, pcworld.hu

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek