Connect with us

technokrata

Nagy bajba kerülhet a Google: Veszélyben az Android?

Dotkom

Nagy bajba kerülhet a Google: Veszélyben az Android?

Ha veszítenek az EU vizsgálatán, változtatni kell a rendszeren.

Nagy bajba kerülhet a Google, hiszen egyre több piaci szereplő igyekszik fellépni a kaliforniai gyártó dominanciája ellen. A gondot az okozza, hogy az Android rendszer népszerűségét kihasználva más szolgáltatásait is “lenyomja az emberek torkán”, így az alapértelmezett böngésző, kereső vagy épp navigációs szoftver is nagyobb előnyhöz jut, mint ami egészséges lenne.

androideu

Az Európai Unió ezért már kezdeményeztett egy versenyügyi vizsgálatot, amihez a The New York Times információi szerint hamarosan a Deutche Telekom is csatlakozik. A szolgáltató olyan vállalatokhoz csatlakozik mint az Oracle vagy a Nokia. A vád mindegyik esetben ugyan az, egyikőjük sem nézi jó szemmel, hogy a Google az Androidot felhasználva jut előnyhöz más területeken.

Nem az Európai Unió lesz az első, ahol nekimennek a Google-nek, korábban már Oroszország is felszólította a kaliforniai vállalatot, hogy szüntessék meg a termékkapcsolásokat és kössenek új szerződést a partnereikkel.

android

Érdekesség, hogy nem ez az első eset a piacon, korábban a Microsoft került hasonló helyzetbe a Windows-okra feltelepített Internet Explorer miatt. Akkor az EU egy súlyos büntetést szabott ki a cégre, illetve kötelezte őket, hogy egy böngésző-választó alkalmazást telepítsenek a rendszerbe, ami lehetőséget ad a felhasználónak a választásra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom