Connect with us

technokrata

Egy ügyes trükkel befolyásol minket a Microsoft

Dotkom

Egy ügyes trükkel befolyásol minket a Microsoft

Nagyon nem szeretnék, ha leváltanánk az Edge böngészőt a Windows 10-ben.

A Windows 10 legújabb verziójában egy felugró ablakban kérik meg a felhasználókat, hogy adjanak egy esélyt a Microsoft Edge böngészőnek, mikor a Chrome-ot vagy a Firefoxot akarják beállítani alapértelmezettként. A kiszivárgott build száma 10568.

A kissé tolakodó felhívás kiemeli az Edge előnyeit, miszerint ezzel írhatunk a weboldalakra, Cortana integrációval rendelkezik, és olvasó nézet is elérhető rajta. A “don’t switch and try now” gombra kattintva azonnal megnyílik a Microsoft programja, és nem változik meg az alapértelmezett beállítás.

Ez persze a szoftverfejlesztőknek sem tetszik, és a Mozilla csapata már fel is töltött egy videót, amiben azt mutatják be, hogyan váltsunk Firefoxra a Windows 10-ben, és hogyan kezeljük az alapértelmezett beállításokat.

Itt azonban még nincs vége. A jelek szerint nem csak a böngészőket érinti a változás, és a fotó és zene alkalmazásoknál is a beépített megoldásokat ajánlja a rendszer. Természetesen ettől függetlenül még megváltoztathatjuk az alapbeállításokat, de ismerjük el ez egy rendkívül ravasz húzása volt a Microsoftnak.

Forrás: The VergeSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák