Connect with us

technokrata

Vége a torrentezésnek? A szolgáltató jelenthet rólad!

2torrent

Dotkom

Vége a torrentezésnek? A szolgáltató jelenthet rólad!

Hamarosan igen komolyan szankcionálhatják az illegális letöltéseket.

Gyakorlatilag véget vethet a torrentezésnek az új, még készülő nemzetközi egyezmény. A WikiLeaks által kiszivárogtatott információk alapján a Japán, Kanada és az USA által aláírt, Trans-Pacific Partnership (TPP) névre hallgató megállapodás kötelezné a szolgáltatókat, hogy minden, gyanús adatforgalmat jelentsenek.

torrent

Ezzel komoly veszélybe kerülhet a torrentezés is. Fontos azonban tudni, hogy a paktumot Európai Uniós tagállam nem írta alá. Ez pedig nem véletlen, az EU ugyanis amellett, hogy egy saját tervezetet készül hamarosan elfogadni, az ilyesfajta korlátozást nem is engedélyezi. Ettől függetlenül azonban nekünk, magyaroknak is árthat ez az egyezmény, hiszen így több, az Egyesült Államokban népszerű szolgáltatás is ellehetetlenülhet.

2torrent

A TorrentFreaks ugyan felhívja  a figyelmet, hogy elviekben a szolgáltatónak nem lenne kötelessége a felhasználóról szóló adatok továbbítása, azonban valószínű, hogy a tagországok törvényekkel mégis elérik majd az információk átadását. Ez itthon azért is lehet probléma, mert ha mi egy amerikai, japán vagy épp kanadai szerverről töltünk le valamit, az ugyanúgy megjelenik az ottani szolgáltatóknál, mintha azt egy helyi lakos tette volna. Innentől pedig már csak rajtuk múlik, hogy megpróbálnak-e valamilyen követelést érvényesíteni a tengeren túl élő felhasználón.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle