Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt még többet megtudhatsz a felhőről!

Dotkom

Itt még többet megtudhatsz a felhőről!

Csalókat detektáló felhőalapú szolgáltatás, munkahelyi kapcsolatok szövevényét felfejtő adattár, hálózatba szervezett „dolgok” életre keltése – mindez csak ízelítő azon újdonságok sorából, melyekkel október 20-án lehet találkozni az 1 napos NetAcademia IT Forum 2015 konferencián.

Minden korábbi verzióhoz képest gyorsabb ütemben terjed a Windows 10 Magyarországon, a penetráció már 6 százalék feletti. Ez, illetve a Microsoft idei és jövő évi termékújdonságai szolgáltak apropóként az 1 napos, 4 szekcióban zajló NetAcademia IT Forum 2015 megrendezéséhez. „Fejlesztők és üzemeltetők számára egyaránt tartalmaz újdonságokat a rendezvény. A big data, »dolgok internete«, Windows 10, Office 365 fejlesztői lehetőségektől kezdve a szerverüzemeltetési megoldásokon át minden témát érintünk, ami szembe jöhet az elkövetkezendő 1 évben” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A Windows 10 gyors terjedése a fejlesztők számára végre elhozza azt, ami eddig jelentős pluszmunkát jelentett. Az új Visual Studio 2015-tel készített alkalmazások ugyanis egyaránt képesek újrafordítás nélkül futni asztali számítógépen, mobilon, Xbox játékkonzolon és tulajdonképpen bármin, amin Windows 10 rendszer fut. Ez pedig már a dolgok internete (Internet of Things) koncepciót is kézzelfoghatóvá teszi, vagyis bármilyen eszköz életre keltését és hálózatba kapcsolását.

Cloud computing

Számolnak a felhővel

A világon eladott szerverek darabszáma és értéke folyamatosan nő, elsősorban a felhős telepítéseknek köszönhetően. Az IDC adatai szerint a publikus felhőszolgáltatások piaca 2014-ben már több mint 56 milliárd dollár volt, 2018-ra pedig várhatóan 127 milliárd dollár fölé nő. Ezzel a felhőszolgáltatások az IT-piac egyik legnagyobb növekedést elérő szegmensének számítanak jelenleg. Ehhez kapcsolódó termékújdonság az SQL Server 2016, melynek hibrid felhős és R integrált analitikai eszközeit a konferencián is bemutatják. E szekcióban lesz hallható az az előadás is, mely az Azure Machine Learning gépi tanulással támogatott üzleti problémamegoldó képességeit ismerteti. A konferencián a hallgatóság arra lát majd működő példát, hogy miképpen lehet csalókat detektálni hálózati módszertan felhasználásával, felhőalapú számítási kapacitásra alapozva.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft a fejlesztők rendelkezésére bocsátja a munkahelyi kapcsolatok – így például a tartalmak és dolgozók közötti interakciók – szövevényét felfejtő Office Graph API-t, mely igazi aranybánya lehet az új típusú vállalati alkalmazások fejlesztéséhez, s melyről szintén szó esik majd az október 20-ai konferencián.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés