Connect with us

technokrata

Frissítve: Volkswageneset játszott a Samsung

fm10dtvB

Dotkom

Frissítve: Volkswageneset játszott a Samsung

Nem biztos, hogy olyan energiatakarékosak a televízióik, mint ahogyan azt ígérték.

Napok óta hangos a világsajtó a Volkswagen botrányától. A német autógyártó ugyanis egy különleges szoftvert helyezett el a kétliteres TDI motorkkal szerelt autóiba 2009 és 2014 között, így a járművek pontosan tudták, hogy éppen mikor végeztek rajtuk mérést és abban az időpontban visszafogták a károsanyag kibocsájtásukat.

A Guardian beszámolója szerint most a Samsungot kapták rajta hasonló csaláson. A dél-koreai gyártó energiatakarékos televízióit vizsgálta meg a ComplianTV. A független európai laboratórium munkatársai arra jutottak, hogy a dél-koreai gyártó készülékei a mindennapok során több energiát használnak fel, mint amennyit a tesztek során.

fm10dtvB

Mindezt az okozza, hogy a tesztidőszak alatt a televízió gyakrabban csökkentette a fényerejét, mint ahogyan azt egy átlagos lakásban teszi, azaz végső soron több energiára van szükség a működtetéséhez. A Samsung persze gyorsan reagált a problémára, a cég szóvivője szerint szó sincs a Volkswagenhez hasonló tudatos csalásról, egyszerűen a fényerőszabályzáshoz használt Motion Lightning technológia minden egyes felvétel esetén máshogy viselkedik.

Az biztos, hogy a történet itt még nem ért véget, hiszen az Európai Bizottság megigérte, hogy szigorúan kivizsgálják majd az esetet.

 

Frissítés:

Megérkezett a Samsung állásfoglalása az ügyben, a közlemény eredeti formájában alább olvasható:

„Határozottan visszautasítjuk azokat a vádakat, amelyek szerint TV beállításaink egyikét úgy alakítottuk volna ki, hogy az a hatósági laboratóriumi tesztek során megtévesztő eredményeket adjon az eszköz energiafogyasztásáról.

A Motion lighting nem egy olyan beállítás, amely csak a minőségellenőrző tesztek során kapcsol be. Éppen ellenkezőleg: olyan alapbeállítás, amely mind laboratóriumi, mind pedig otthoni körülmények között működik, a TV üzembe helyezésével automatikusan bekapcsol, és mindaddig bekapcsolva marad, amíg a vásárló a Standard módban kívánja használni a készüléket.

A Motion lighting beállítás egyike azon megoldásainknak, amelyeket azért fejlesztettünk ki, hogy  TV-technológiánk környezeti hatásait csökkenthessük. Vállalatunk nagyon büszke ezekre a technológiákra, és a jövőben is további innovációra törekszik ezen a területen.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák