Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már tech cégeket is mentorál a Design Terminál

Dotkom

Már tech cégeket is mentorál a Design Terminál

Nemzetközi mentorhálózat segíti a magyar startupokat.

Bővíti mentorprogramját a Design Terminál. Az eddig csak designcégek számára nyitott programra mostantól technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhetnek – felismerve, hogy napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek.

A megújult program nemzetközi összevetésben is különlegesnek számít, amiben a designcégek és a technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak. A program másik erősségét a nemzetközi mentorhálózat jelenti. Százötven elismert mentor kapcsolódik be a vállalkozások fejlesztésébe a Szilícium-völgytől Berlinen át Budapestig.

A program célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése. A hathónapos program során az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre a cégek, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. A Design Terminál – a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerségével – minden mentorált vállalkozását eljuttatja legalább egy jelentős nemzetközi szakkiállításra vagy vásárra is.

designterminal

„A Design Terminál olyan vállalkozásokat bocsát útjára, akik valóban készen állnak a külpiacra lépésre. A Magyar Nemzeti Kereskedőház ezért örömmel támogatja a mentorprogramot” – fogalmazott Ducsai-Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója.

A program kiválasztáson alapul, de a bekerülő cégek számára teljes egészében ingyenes. Sőt, a résztvevők mentorálási díjban részesülnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy a program során kizárólag induló vállalkozásukra fókuszáljanak.

A Design Terminál egyik korábbi mentoráltja, a Position designcég már a nemzetközi piacokon is ismert. “A kezdeti nehézségek után a Design Terminál programja adott számunkra személyre szabott válaszokat. Sokat lendített a külföldi eladásainkon, hogy fontos szakkiállításokra és vásárokra juthattunk ki vele” – mondta Simonfalvi Bence, alapító.

A mentorprogram jelentkezési határideje: 2015. november 11.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés