Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól mi is vásárolhatunk az állami vagyonból!

Dotkom

Mostantól mi is vásárolhatunk az állami vagyonból!

Elindul az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése.

Az állami vagyon költségtakarékos, értékmegőrző felhasználása mellett a magyar kormány kulcsfontosságúnak tartja a közös tulajdon hatékony, gyors értékesítését, ezért a vagyontörvény módosításával lehetővé tette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elindítsa elektronikus árverési portálját – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az e-licit felület ünnepélyes átadásán. Az átláthatóságot és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító rendszert az államtitkár és Dr. Halasi Tibor, az MNV Zrt. igazgatóságának elnöke indította el. 

Magyarország kormányának döntése értelmében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködésében 2015. szeptember 16-án elindult az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése. Az Elektronikus Aukciós Rendszer olyan online árverési felület, amelyen a magyar állam tulajdonában álló, az állami feladat ellátásához nem szükséges vagyontárgyakra lehet licitálni.

A költséghatékonyság mellett a rendszer nagy előnye, hogy a hagyományos eljárásoknál sokkal gyorsabb, rugalmasabb és olajozottabb értékesítési folyamatokat tesz lehetővé.

licit

Az: e-arveres.mnv.hu oldalon ügyfélkapus regisztrációt követően lehet licitálni.

Fónagy János az eseményen kiemelte: „A rendszer működésével valóra válhat az a kormányzati cél, hogy az állami vagyontárgyakat nagy tételben, rugalmasan értékesíthessük, és a bevételt a köz javára fordíthassuk.”

Dr. Halasi Tibor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „ A rendszerről elmondható, hogy a XXI. század elvárásainak megfelelő technológiát alkalmaz, költséghatékonyabb és gyorsabb, mint az eddigi módszerek. A vevőjelöltek szélesebb köréhez juthat el, ezáltal erősítve a versenyt az értékesítések során.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés