Connect with us

Hirdetés

technokrata

Diplomás vagy és nincs munkád? Van megoldás!

Dotkom

Diplomás vagy és nincs munkád? Van megoldás!

Egy lehetséges kiút a piacképtelen diplomák csapdájából.

2015. szeptember 9­én a Green Fox Academy és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közös sajtókonferenciát tartott. Az eseményen arról adtak tájékoztatást, hogy a piacképtelen diplomával rendelkezők helyzetében milyen áttörést hozhatna egy hatékony informatikai átképzési rendszer kialakítása, és ennek hírvivőjeként a Green Fox Academy milyen kurzussal várja azokat, akik szakmaváltást fontolgatnak.

“A Green Fox Academy megalapítását, arra alapoztuk, amit a mindennapi munkánkban tapasztalunk. Egyrészt azt látjuk, akik ma az informatikában dolgoznak kiváltságos helyzetben vannak, mind anyagi, szakmai és személyes fejlődésük szempontjából.” ­ mondta a rendezvény nyitásaként Fazekas Barbara, a Green Fox Academy vezetője. “Ugyanakkor ­ tette hozzá Langmár Péter, a Lab.Coop, a Green Fox Academy egyik alapítócégének vezetője ­ azt is látjuk, hogy óriási szakember hiány van ma a szoftverfejlesztői piacon. Ha új kollégát akarunk felvenni, gyakorlatilag csak egy másik cégtől tudjuk elcsábítani.”

The Academic Job Interview

“Mindeközben a környezetünkben élő fiatalok körében azt tapasztaljuk, hogy rengeteg magasan képzett tehetség kallódik a munkaerőpiacon, akik sem a szakmai kihívások, sem az egzisztenciális lehetőségek tekintetében nem találták meg a számításukat.” ­ folytatta Fazekas Barbara. “L​étrehoztunk egy programot, ami hidat teremt a jó szakemberekért harcoló IT cégek és a jobb lehetőségek után kutató ambíciózus pályaváltók között.” ­ jelentette b​e Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy alapításában résztvevő másik cég, a Digital Natives vezetője.

Az informatikai piacon megfigyelhető munkaerőhiány nagyságáról az IVSZ képviseletében Horváth Ádám oktatási igazgató adott tájékoztatást. „Ma a hazai informatikai munkaerőpiacon tényszerűen is több mint 10 ezer be nem töltött állás van. Az IVSZ legfrissebb, megjelenés előtt álló kutatása alapján azonban ez a szám várhatóan már a 20 ezer főt is meghaladja. Eközben 2014­ben informatikai területen mindösszesen 366 fő szerzett mesterképzésen diplomát.”

“Ráadásul ­ tette hozzá a Green Fox Academy szakmai vezetője, Kökény Tamás ­ a szoftverfejlesztő iparnak arányaiban egyre inkább több jó szakemberre, mint magasan képzett mérnökökre van szüksége.”

People

“A hazai IT szektor már jelenleg is a GDP 13,7 %­át adja. Ha rendelkezésre állnának a keresett informatikusok, az t​ovábbi, a​kár két új Audi gyár felépítésével egyenértékű hatást jelentene. Ezért a Green Fox Academy­hez hasonló kezdeményezésekre nagy szüksége van a hazai gazdaságnak.”­ zárta le összefoglalóját Horváth Ádám

A Green Fox Academy első kurzusai hamarosan indulnak. A szervezők minden ambíciózus érdeklődőt sok szeretettel várnak. A képzésekről további infromáció a program weboldalán érhető el (www.greenfoxacademy.com).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés