Connect with us

technokrata

Önvezető autót tesztel az Apple?

applecar

Dotkom

Önvezető autót tesztel az Apple?

Egy, az önvezető autók tesztelésére szolgáló pálya lefoglalása után érdeklődött az Apple.

Már több ízben is felröppentek a pletykák az Apple autójával kapcsolatban, ám eddig semmilyen, hihetőnek tűnő jel nem bukkant fel az állítólagos járműről. Most azonban megtört a jég, hiszen az Apple egy olyan tesztpálya iránt érdeklődött, amit önvezető járművek tesztelésére használnak.

applecar

Ennél egyelőre kevés konkrétabb jelet várhatunk, hiszen a fejlesztések még igen korai szakaszban járhatnak. A San Francisco-öbölben található GoMentum Station nevű terület önvezető autókért felelős vezetőjével levelezett az Apple különleges projektek csoportjának egyik tagja.

Concord Naval Weapon Station, California.

Concord Naval Weapon Station, California.

A beszélgetésükből ugyan sok konkrétum nem derül ki, eddig annyi tudható, hogy a területet csak késöbb tudják az Apple számára biztosítani, így a kaliforniai vállalat még nem kezdheti meg a tesztelést. A Guardian már biztosra veszi, hogy itt egy önvezető autóról van szó, azonban egyes informátorok valamiféle autós HUD rendszer kifejlesztését is elképzelhetőnek tartják. Az Apple természetesen nem kommentálta a híreket, így egyelőre csak találgatni lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek