Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rendkívül népszerű a 4G a Telekomnál

Dotkom

Rendkívül népszerű a 4G a Telekomnál

A Telekom mobilhálózatán már túlsúlyban van a 4G adatforgalmazás.

A Telekom 4G mobilinternet szolgáltatás 2012. januári elindítása óta első alkalommal 2015. júliusban fordult elő, hogy a Telekom 4G hálózatának összesített havi adatforgalma meghaladta a 3G-s adatforgalmat. A 4G adatforgalom folyamatos és stabil növekedést mutat az indulástól kezdve, így várhatóan a továbbiakban már tartósan és egyre nagyobb mértékben túlsúlyban lesz a 4G hálózaton folyó adatforgalmazás az összesített forgalomban.

Az adatforgalommal párhuzamosan az ország első 4G hálózata felnőttkorba lépett az ügyfélszám, valamint a lefedettség tekintetében is. A 4G növekedésének dinamizmusát jól jellemzi, hogy 3 és fél év alatt több mint 670 ezerre nőtt a Telekom 4G hálózatát használók száma. A szolgáltató intenzív mobilhálózati fejlesztésének eredményeként országszerte már több mint 2200 településen elérhető a legkorszerűbb mobilinternet szolgáltatás, és az országos lakossági kültéri lefedettség elérte a 91%-ot, ami a tervek szerint az év végére gyakorlatilag teljesre, 97%-osra bővül.

4glte

A mobilinternetes ügyfelek felhasználói szokásait tekintve elmondható, hogy a 4G-felhasználók jellemzően többet forgalmaznak a 3G-s ügyfeleknél. Az adatforgalom dinamikus növekedéséhez az is hozzájárult, hogy a Telekom kínálatában már 70-féle 4G-képes okos eszköz közül választhatnak az ügyfelek. Elősegítette a 4G adatforgalom túlsúlyba kerülését az is, hogy a Telekom 4G mobilinternet kitűnőre vizsgázott az idei fesztiválszezon során, ahol a szolgáltatásainkat már teljes egészében a 4G technológiára alapoztuk. Ennek érdekében a Balaton környékén már a nyár elején közel teljesre növeltük a 4G lefedettséget.

A Telekom 4G ügyfélélmény javításához szintén hozzájárul az ez évtől működő 4G adatroaming és a Domino 4G. Folyamatosan bővítjük a 4G roaming partner szolgáltatók számát, ezzel biztosítva a külföldre utazóknak, illetve a hazánkba látogatóknak is a 4G minőség elérhetőségét.

Magyarországon elsőként a Telekom tesztelte a 4G/LTE technológiát 2009-ben. A Telekom kereskedelmi 4G szolgáltatásának bevezetésére, szintén elsőként a hazai piacon, 2012. január 1-jével került sor az ügyfelek bevonásával végzett 3 hónapos hálózati tesztet követően. A Telekom LTE-Advanced teszthálózatával pedig 2014-ben már a mobiltechnológia következő lépcsőfoka is megjelent hazánkban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés