Connect with us

technokrata

A Telekom bevezeti üzleteiben az e-aláírást

Dotkom

A Telekom bevezeti üzleteiben az e-aláírást

A Telekom az e-aláírás bevezetésével megújítja a személyes ügyfélkiszolgálást üzleteiben. A magyar távközlési piacon egyedülálló, 21. századi megoldás elősegíti a piacvezető szolgáltató ügyintézési folyamatainak korszerűsítését, valamint a kiemelkedő ügyfélélmény nyújtására irányuló törekvéseit. A Telekom üzletek egy részében már működnek a tabletes e-aláírási terminálok. A vállalat az eszközök ütemezett kihelyezésével ez év végéig fokozatosan kapcsolja be teljes bolthálózatát az elektronikus ügyfélkiszolgálásba.

Az elektronikusan rögzített aláírás egyszerűbbé, gyorsabbá, gördülékenyebbé teszi az ügyfélkiszolgálást, így valóban élményszerű lesz a vásárlás és ügyintézés. Az innovatív megoldás emellett lényegesen csökkentheti a nyomtatott dokumentumok, valamint a nyomtatásra, archiválásra és tárolásra fordított munka és költségek mennyiségét, javítva a működési hatékonyságot és csökkentve a környezetterhelést is.

A papírmentes ügyintézési folyamatban a dokumentumok elektronikus formában keletkeznek és egy speciális szoftverrel ellátott tablet kijelzőjén jelennek meg, ahol az előfizető áttekintheti, majd alá is írhatja őket a biometrikus azonosítókat is rögzítő érintőtollal (stylus pen). A Telekomnál bevezetett, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő, fokozott biztonságú e-aláírást független tanúsító szervezet auditálta. Az aláírt elektronikus dokumentumok az ügyfelek részére bármikor elérhetők a Telekom online önkiszolgáló felületén, illetve kifejezett kérésükre az üzletben kinyomtatják őket.

A Telekom célja a teljes körű elektronikus ügyfélkiszolgálás megvalósítása, ahol a jövőben elektronikusan rögzített aláírású, hiteles dokumentumok helyettesítenek majd minden papír alapú megállapodást. Ennek első lépéseként került sor a tabletes e-aláírás bevezetésére. A sikeres teszt és az első visszajelzések alapján a Telekom bízik abban, hogy ügyfelei hamar megkedvelik, és szívesen használják az újítást.

Ez év végére a tervek szerint minden Telekom üzletben működik majd a tabletes e-aláírás a lakossági és a kis- és középvállalati ügyfélkör kiszolgálására. Ennek eredményeként az ügyfélkiszolgálásban  felhasznált papírmennyiség a harmadára csökkenhet, ami a megtakarítás mellett a környezetterhelés csökkenéséhez is hozzájárul. Ezt az ügyfelek is elősegíthetik környezettudatos hozzáállásukkal, amennyiben nem kérik az elektronikusan bármikor elérhető dokumentumok kinyomtatását.

A e-aláírás megvalósításában a Telekom magyar és külföldi partner cégekkel is együttműködött. A MobilSign alkalmazást a Profitrade Kft. fejlesztette, a Samsung pedig a speciális tableteket biztosítja, amelyek üzemeltetési hátteréről a BlackBerry szoftvere gondoskodik.

A Telekom folyamatos innovációkkal igyekszik gyorsabbá, egyszerűbbé, kényelmesebbé tenni az ügyintézést. Ez év februárjában megújult a mobilon és tableten is jól használható Telekom webshop, júniusban pedig elindult az  egykapus online ügyintézést biztosító Telekom fiók.

A szolgáltató több elismerésben is részesült az ügyfélkiszolgálás és az ügyfélélmény folyamatos javításáért. Ezek sorába tartozik a 2012-ben elnyert „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban – Legjobb Személyes Ügyfélszolgálat” díj, a 2013-ban elnyert „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban – Legjobb Telefonos Ügyfélszolgálat” díj, valamint a 2014-ben elnyert „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban – Legjobb Online Ügyfélszolgálat” díj is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő