Connect with us

Hirdetés

technokrata

Öt tipp a tökéletes mobilfotókért

Dotkom

Öt tipp a tökéletes mobilfotókért

Ha megfogadod Pályi Zsófia fotós tanácsait, tökéletes képeken örökítheted meg a nyár legfontosabb pillanatait mobiltelefonoddal.

Az LG legújabb csúcsmobiljának újdonsága a fényképező manuális módja, amelynek segítségével a fotós funkciókat te magad is beállíthatod. Ahhoz. hogy a fotód valóban olyan legyen, amilyennek szeretnéd, Pályi Zsófia fotóst kértük meg, hogy készítsen néhány képet az LG G4 mobillal és ossza meg tanácsait, tippjeit. Számos sajtófotó és fotóművészeti díj birtokosaként Pályi Zsófia munka közben és szabadidejében is tesztelte a mobil képességeit.

palyi2

Képarány és fényérzékenység

Ha Pályi Zsófihoz hasonlóan te is minél többet szeretnél megmutatni az eléd táruló látványból, akkor legjobb, ha a 16:9-es képarányt választod. Zsófi az alábbi képet jó fényviszonyok mellett lőtte, éppen ezért alacsony érzékenységet (ISO 50) választott. Ez azért is fontos, hogy ne legyen „zajos” a végeredmény. Egy jó mobil ma már a manuális beállítások mellett HDR funkciót is kínál, ami elsősorban akkor lehet segítségedre, amikor az eléd táruló látvány sötét és világos részei között nagy a differencia, de mindkét tartományban szeretnél jól kivehető részleteket látni.

palyi5

Éjszaka is élesen

Ha az éjszakai fények téged is megihletnek, a legjobb, ha nem bízod magad a gép automatikájára. Zsófi az alábbi kép rögzítésekor hosszú záridő mellé alacsony fényérzékenységet választott, a mobilt pedig állványra helyezte. Ezzel elérte azt, hogy a bemozduló autóktól érdekesebb legyen a látvány, miközben a kép többi eleme is éles maradt. A G4 nagy, 1,8-as fényerejű optikájának köszönhetően még éjszakai fények mellett is ilyen gyönyörű fotókat készíthetsz.

palyi4

Utólag is javíthatsz

Sokszor nagyon nehéz időben elkapni a megfelelő pillanatot. Zsófi riportfotózás közben is kipróbálta a G4-et, ami a nagy hajtásban is szuperül teljesített. Előfordulhat azonban, hogy ahogy Zsófi, úgy te is szeretnél utólag javítani fotóidon, amit az LG csúcskészülékével meg is tehetsz. A kamerával készített fotókat ugyanis JPEG helyett RAW formátumban is elmentheted, ami nagy rugalmasságot enged a végső kép színvilágának és karakterének kialakításában.

palyi3

Beszélj hozzá!

Gondoltad volna, hogy a „csíííííz” (cheese), „smile” vagy „LG” szavak kimondásával anélkül fotózhatsz, hogy lenyomnád az exponáló gombot? Pályi Zsófi az alábbi fotót pont így készítette, az expozíciós gomb megnyomásával ugyanis könnyen beremeghet a fotóállvány. Ha nem szeretnéd, hogy mások furcsán nézzenek rád, miközben a mobiloddal beszélsz, használhatod az időzítőt is.

palyi1

Látványos panoráma fotók

A panoráma módnak köszönhetően az alábbi fotóhoz hasonló látványos felvételeket készíthetsz. Gondoltad volna, hogy a G4 készülékkel nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is mozgathatod a gépet, ha a téma úgy kívánja? Az elmozdulás irányát a mobil ugyanis felismeri és ez alapján készíti el a felvételt.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés