Connect with us

technokrata

Jelentősen átalakult a PC piac

Inspiron 11 Notebook

Dotkom

Jelentősen átalakult a PC piac

Rengeteget buktak a PC gyártók.

Az okostelefonok és a táblagépek terjedése alaposan rányomta a bélyegét a PC piacra. Amellett, hogy egyetlen kivétellel az összes gyártó szenved, a régen sikeres vállalatok is jelentősen lecsúsztak az IDC által felállított ranglétrán. Az Másoodik negyedévben a Lenovo adta el a legtöbb készüléket, a kínai vállalat 13,444 millió PC-t adott el. Ez 7,5%-os visszaesés 2014 azonos időszakához képest. Nagyobbat zuhant a HP, 10,4%-kal kevesebbet, 12,253 millió számítógépet adtak el az elmúlt negyedévben.

Inspiron 11 Notebook

A dobogó legalsó fokára a Dell állhatott fel, azonban az értékesített 9,56 millió PC még így is 8,7%-kal marad el a 2014-es adatokhoz képest. Bár sokan úgy gondolják, hogy az olcsóbb eszközökkel ismerté vált Asus és Acer elképesztő sikereket ér el, a valóság sajnos ennél sokkal szomorúbb. A valaha szebb napokat is látott vállalatok körülbelül ugyanannyi, 4,3 millió PC-t adtak el. Ez az Asus esetén 7,7%-os visszaesés, míg az Acernél drámai, 26,9%-os csökkenést jelent.

macbook-pro-15-notebook

A számítógép piac nagy nyertese az Apple, az 5,1 millió eszközt értékesítő kaliforniai gyártó volt az egyetlen, aki növelni tudta a részesedését, méghozzá nem is kevéssel, 16,1%-kal. Nem valószínű, hogy a közeljövőben megáll a csökkenés, az átlagfelhasználóknak ugyanis az elmúlt évek modelljei bőven elegendőek, sokan inkább egy divatosabb táblagépe, okosórába vagy okostelefonba ruháznak be.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek