Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előnyhöz juttatja a cégeket a felhő

Dotkom

Előnyhöz juttatja a cégeket a felhő

A tapasztalatok alapján mind több startupnak és egyéb feltörekvő cégnek ad versenyelőnyt a flexibilis és megbízható felhőszolgáltatás a közép-kelet-európai régióban.

Közép-Kelet-Európa feltörekvő vállalatai számára egyre nagyobb gazdasági hasznot jelent a felhő alapú technológia használata. Az IBM Cloud alkalmazásának tapasztalatai szerint mind több startup és kisebb vállalkozás fedezi fel a felhőalapú üzleti modellben és innovatív szolgáltatásokban rejlő gyors növekedési lehetőséget. Az IBM Cloud Bluemix és Softlayer platformjainak használatával már most több ágazatban, így az egészségügyben, a játékprogramok fejlesztésében, de például a közbiztonság terén is komoly eredmények és fejlődés érhető el.

„A növekedést segíti, hogy e régió egyre több befektető térképére kerül vissza, az IMF elemzése szerint például a kedvezőbb üzleti környezet ahhoz is hozzájárul, hogy a felhő- és mobilalapú, adatelemzésen is alapuló technológiák adjanak lökést az itteni gazdaságok átalakulásának és hosszú távú növekedésének. A régió cégei is egyre több forrást allokálnak a felhőre, e szegmens növekedése messze túlszárnyalja a hagyományos technológiáknál tapasztalt szintet. A felhő – más modern technológiákkal, így a mobillal, a nagy adatbázisok elemzésével, illetve a közösségi médiával együttműködve – valódi üzleti modellé válik – mondta Vladimir Kroa, az IT Services, IDC CEMA alelnöke.

cloud2

„A cégek növekedésük érdekében egyre inkább igénylik a külső és belső erőforrások integrációját, azaz végfelhasználóként az úgynevezett hibrid felhő modellt. Így ugyanis egyszerre kapnak megnyugtató választ az adatbiztonsággal kapcsolatos szabályozási bizonytalanságokra, illetve kellő flexibilitást, átlátható árazást és felgyorsuló piacra lépési stratégiákat is” – tette hozzá.

A régióban növekvő népszerűségnek örvendő IBM Cloud szolgáltatás eszközt és tapasztalatot ad a feltörekvő cégek kezébe ahhoz, hogy üzleti tevékenységüket a felhőbe helyezzék át, és így új piacokat érjenek el. Az IBM Cloud fejlesztési platformja, a Bluemix pedig interaktív mobil-, illetve elemzésalapú alkalmazások létrehozását teszi lehetővé, ezek működéséhez pedig a SoftLayer biztosít infrastruktúrát.

A régióban több példa is említhető, ahol a felhő jelentős növekedési potenciált adott az innovatív cégeknek. A lengyel CI Games játékprogram-fejlesztő például a több játékos által használható programok szolgáltatásminőségét tudta javítani, költségeit pedig csökkenteni az IBM Cloud segítségével. A szintén lengyel Telemedi.co startup, amely az IBM Cloud segítségével hozott létre egy biztonságos platformot web- és mobilalapú orvosi tanácsadásra. A Bluemix és a SoftLayer jól méretezhető, megbízható platformja egy év alatti tízszeres növekedést hozott az alkalmazás számára, az ügyfél-elégedettség és -bizalom pedig 20 százalékkal lett magasabb ezzel párhuzamosan.

Cloud computing

Az IBM Cloud segítségével fejlesztett mobil videóalkalmazást a cseh Kodarna is. A Silent Line a jelbeszédet használók számára teszi lehetővé a központ felhívását (vagy szöveges üzenet küldését) vészhelyzet esetén, bármilyen mobilplatformról. A Bluemix-SoftLayer alapú Kodarna-alkalmazás egy év alatt 30 százalékos növekedést ért el. Az orosz Navigine egy fejlett, beltéri navigációs programot hozott létre a felhőplatformon egy helyi tűzoltóság számára. Az alkalmazás a tűzoltók számára gyűjt és elemez adatokat olyan – fedett – helyszíneken, ahol a GPS-alapú navigáció már nem képes megfelelően pontos helyadatokat biztosítani.

A szlovén Acceleration Business City (ABC), az ország első magánbefektető akcelerátoraként választotta az IBM Cloud szolgáltatásait. A kezdeményezés a felhőn keresztül biztosít információkat a résztvevő diákoknak, kutatóknak és vállalkozóknak. Az ABC emellett egy, a kapcsolatépítést és üzletfejlesztést szolgáló platformot is működtet az alkalmazásban. Az IBM Cloud révén a startupok és kisvállalkozások az IBM Watson kognitív adatelemző szolgáltatásához is hozzáférnek, ami új megoldások gyorsabb kidolgozásában segíti őket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés