Connect with us

technokrata

Arc nélkül is felismer a Facebook

facebook3

Dotkom

Arc nélkül is felismer a Facebook

Már az arcunkat sem kell látnia a rendszernek ahhoz, hogy tudja kik vagyunk.

A Facebook köztudottan nagy energiákat fektet az arcfelismerő rendszerek fejlesztésére, hiszen ezek segítségével megkönnyítheti a felhasználók életét és persze egy tekintélyes méretű adatbázist építhetnek fel.

Mostanra azonban eljutott olyan szintre a technológia, amely legalább annyira rémisztő, mint amennyire impozáns. A közösségi oldal ugyanis anélkül meg tudja állapítani valakiről, hogy kicsoda, hogy egyáltalán látná az arcát.

facebookposzt

Yann LeCun a Facebook képviseletében egy bostoni konferencián mutatta be a cég legújabb fejlesztését. LeCun szerint a rendszer az illetőre jellemző tulajdonságok figyelembevételével alkot véleményt, azaz, ha valakin gyakran szürke póló és farmer van, nagy eséllyel meg tudja tippelni, hogy a fotón ő látható.

A kutatók a rendszer tesztelésére 40 ezer fotót importáltak a Flickr adatbázisából, a képek 86%-ánál pedig sikerrel tippelte meg a személyt az algoritmus. A Facebook egyelőre nem árulta el, hogy a közösségi oldalon mikor válik aktívvá a technológia, ám ha a fejlesztések így haladnak, akkor nem kell sokat várnunk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom