Connect with us

technokrata

Ismét jól teljesített a Kaspersky Lab biztonsági megoldása​

kaspersky_antivirus

Dotkom

Ismét jól teljesített a Kaspersky Lab biztonsági megoldása​

A Kaspersky Internet Security az egyetlen, amely minden alkalommal megakadályozta az operációs rendszer fertőzését.

A Kaspersky Internet Security volt az egyetlen a 15 vizsgált védelmi megoldás közül, amely minden alkalommal megakadályozta az operációs rendszer fertőzését az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztben. A teszt két részből állt. Az elsőben elemezték a védelmi termékek viselkedését a leggyorsabb reagálást igénylő fenyegetések esetében, a második pedig azt vizsgálta, hogy milyen hatékonyan lehet kezelni az operációs rendszert egy fertőzés után. A tesztelés során különféle víruscsaládok –trójaiak, ransomware-ek, nem kívánt programok stb. – mintáit használták. A Kaspersky Internet Security mind az 540 fenyegetést azonosította, és minden esetben megakadályozta a rosszindulatú programok rendszerbe kerülését.

Az MRG Effitas olyan módszertant használt, amely a tipikus felhasználói magatartást utánozza. A kutatók egy rosszindulatú hivatkozásra kattintottak egy biztonsági megoldással védett számítógépen, majd letöltöttek egy futtatható fertőzött fájlt, elmentették a merevlemezre, és végül megpróbálták futtatni azt. Ezután időt adtak a biztonsági terméknek, hogy kezelje a rendszert, és megbirkózzon a fertőzés következményeivel. Mivel az otthoni felhasználók általában nem hagyják bekapcsolva számítógépüket egész nap, a rendszert 12 óra elteltével újraindították.

Az első szintű minősítés feltétele az összes fertőzési kísérlet blokkolása volt. Azok a megoldások, amelyek valamennyi fenyegetést felismertek a PC első újraindítása előtt vagy az újraindítás közben, másodosztályú minősítést kaptak. A januári tesztelés során 15 termékből 10 nem tudta megvédeni a rendszert a kutatók által használt összes malware-től. További 4 megoldás engedte a rendszer megfertőződését, de képes volt a helyzet kijavítására. Csak egyetlen olyan megoldás volt, a Kaspersky Internet Security, amely az összes fertőzési kísérletet megakadályozta.

“Ha egyszer bekerült a számítógépbe egy rosszindulatú alkalmazás, ott bármikor aktiválható, ami adatok titkosításához, bizalmas információk ellopásához vagy a rendszerhez való távoli hozzáféréshez vezethet. Még ha a biztonsági megoldás fel is fedezi ezeket a veszélyes és illegális tevékenységeket a fertőzés után, a kár akkor már megtörténhetett. Ezért fontos, hogy a támadást blokkoljuk, amilyen gyorsan csak lehet, – ideális esetben még a fertőzés bekövetkezése előtt. A teszt eredményei azt mutatják, hogy a Kaspersky Lab techológiája hatékonyan védi a felhasználókat a fertőzés megakadályozásával”, mondta Timur Biyachuev, a Kaspersky Lab antimalware kutatási részlegének igazgatója.

A Kaspersky Internet Security — Multi-Device olyan többplatformos megoldás, amely megvédi a felhasználókat a legsürgősebb intézkedést igénylő internetes fenyegetésekkel szemben is. Beépített eszközei felveszik a harcot a rosszindulatú titkosító programokkal, a pénzügyi fenyegetésekkel és más támadásokkal. És ami a legfontosabb, a termék olyan technológiát kínál, amely már a korai szakaszban felfedezi és blokkolja a fertőzési kísérleteket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle