Connect with us

technokrata

Visszaél a hatalmával az Apple?

Dotkom

Visszaél a hatalmával az Apple?

A vállalat kitiltotta a Monstert a Made for iPhone programból.

A vállalat, mely korábban a Beats fülhallgatókat gyártotta, többé nem teheti a Made for iPhone / iPad / iPod feliratokat a termékeire, ugyanis az almagyártó kitiltotta őket a tavaly indított programból.

Jobb ha az elejéről kezdjük a történetet, hiszen minden a Monster és a Beats peréhez vezethető vissza, melynek alapja az volt, hogy a partnerség ellenére Dr. Dre és Jimmy Iovine fontos információkat hallgatott el Noel Lee, a Monster vezérigazgatója elől. Később megbontás az egyezséget és Lee-t maguk mögött hagyva a HTC-vel folytatták tovább a gyártást, majd eladták a Beats-t az Apple-nek 3 milliárd dollárért, amiből a Monster vezetője egyetlen zöldhasút sem kapott.

Azt még nem tudni, hogy emiatt vagy a szigorú előírások megszegése miatt, de az Apple kitiltotta a gyártót a programból, amit Lee azzal kommentált, hogy a cég visszaél hatalmával és megmutatja azon arcát, amit csak ritkán látnak a rajongó felhasználók.

David Tognotti, a Moster jogi képviselőjének elmondása alapján az Apple csak annyit mondott, hogy a megállapodás “már nem kölcsönösen előnyös” a két vállalat számára, így nem engedélyezik a MFi felirat használatát.

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp