Connect with us

technokrata

Átadták az idei DELFIN Díjakat

Dotkom

Átadták az idei DELFIN Díjakat

A Magyar Telekom idei DELFIN Díj pályázatának záró eseményére, a DELFIN Díjak átadására ma került sor a Telekom XVI. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetése keretében a budapesti Design Terminálban.

A szakmai zsűri a nyertes vállalatoknál megvalósított, példamutató fenntarthatósági megoldásokat és teljesítményeket jutalmazta – így az első hazai „zöld” taxiflottát, a mobilhálózati újrahasznosítási programot, a megváltozott munkaképességűek álláshoz jutásának segítését, valamint a fogyatékkal élők és halmozottan hátrányos helyzetűek részére szervezett sporteseményeket.

Somorjai Éva, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese elmondta: “Az immár tizenhatodik kerekasztal-beszélgetésünk is jelzi, hogy a fenntartható fejlődés, a vállalati fenntarthatóság, a felelős működés továbbra is kiemelt fontosságú a Telekomnál. A ma átadott Delfin Díjak erősítik a folyamatos párbeszédünket valamennyi érintett féllel, amelynek köszönhetően közvetlen visszajelzéseket kaphatunk partnereinktől. Eredményeink nemzetközi szintű elismerését jelentette eddigi legnagyobb fenntarthatósági sikerünk, az Oekom fenntarthatósági világranglistáján elért dobogós helyezés. Ez további célok elérésére ösztönöz minket, amelyeket a Telekom következő ötéves fenntarthatósági stratégiájában fogunk meghatározni.”

A Magyar Telekom által 2008-ban alapított DELFIN Díjra (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhatott 2015-ben már megvalósult projektekkel vagy működő programokkal, négy kategóriában. A hazai vállalatok fenntartható fejlődés iránti elkötelezettséget jelzi, hogy a pályázók és a nyertesek között több korábbi DELFIN-díjas található.

A DELFIN Díj nyertesei 2015-ben:

– Fenntartható innováció kategóriában a már 2012-ben is DELFIN- díjas Budapest Taxit üzemeltető RT 5 Taxi Holding kapta az elismerést, amely létrehozta az ország első „zöld”, környezetbarát taxiflottáját, és elsőként szerzett be elektromos taxikat.

– Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés területén a zsűri az Ericsson Magyarország Take-Back termékvisszavételi programját értékelte kimagaslónak, amelynek köszönhetően megvalósult a mobilhálózatok modernizálása során leszerelt berendezések újrahasznosítása.

– Esélyegyenlőség kategóriában 2013 után ismét a JOB Személyzeti Tanácsadó érdemelte ki a díjat, ezúttal a megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci integrációját segítő rehabjob.hu portál, Facebook-oldal és blog létrehozásával.

– Tudatformálás terén pedig a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont (MOM Sport) társadalmi felelősségvállalási tevékenységét ismerte el a zsűri a DELFIN Díj odaítélésével, különösen a halmozottan hátrányos helyzetű sportolóknak rendezett versenyeket.

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai között volt Bodó Péter, a Route4U kerekesszékes navigáció alapítója, Dr. Pataki György a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Simon Ernő gazdasági újságíró, D. Tóth András, az RTL Klub szerkesztő-műsorvezetője a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében, Nagy Viktor, a Portfolio.hu vezető elemzője, valamint Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági központjának vezetője.

A pályázat nyertesei Botos Péter üvegművész alkotása és egy Lenovo Miix hibrid számítógép mellett meghívást kaptak a Telekom ez évi Fenntarthatósági Napjára, ahol bemutathatják a fenntarthatóság terén elért eredményeiket.

ATelekom XVI. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetése keretében bemutatták azon civil szervezeteket, amelyek a Telekom partnerei lesznek a digitalizációt, a fenntarthatóságot és adományozást ötvöző hello holnap! applikációban. A résztvevők a szakmai előadásokból megismerhették a Telekom fenntarthatósági stratégiáját és eredményeit, valamint a fogyasztói attitűdök és a fenntarthatóság kapcsolatát.

A Telekom 1997 óta szervez fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetést érdekelt felei számára, a kormányzati, a tudományos, a civil szakértők és a vállalati szféra képviselőinek részvételével. Az eszmecsere célja a párbeszéd, a közös gondolkodás, a fenntartható jövő építésére irányuló együttműködés segítése és a Telekommal szemben támasztott elvárások megismerése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák