Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbb az online kultúra vásárlás

Dotkom

Egyre népszerűbb az online kultúra vásárlás

Minden második okostelefon tulajdonos vett már jegyet a készülékén.

A teljes munkaidőben dolgozók, a 30–49 évesek, a felsőfokú végzettségűek, illetve a budapestiek körében a legnépszerűbb az okostelefonon végzett online vásárlás – derül ki a Ma este Színház! „last minute” jegyvásárlási portál és a Simple felméréséből, mely szerint az egyre elfogadottabbá váló netes vásárlás lassan áthelyeződik a számítógépekről a mobil eszközökre és alkalmazásokra. A kutatás apropójául az szolgált, hogy a last minute színházjegyeket értékesítő Ma este Színház! oldal ajánlatai mostantól új platformon, a Simple mobiltelefonos alkalmazásban is elérhetővé váltak.

A szállásfoglalás, ételrendelés, repülőjegy-, élelmiszer- és ruhavásárlás mellett a kulturális és szabadidős programok felkutatásában, illetve a mozi-, színház- vagy koncertjegyek megvásárlásában is egyre fontosabb szerepük van az okostelefonoknak. A megkérdezettek 36 százaléka külön alkalmazást is letöltött már ezen célokra.

A több mint 2500 kultúra iránt érdeklődő részvételével készített nem reprezentatív, online kutatás eredményei szerint a válaszadók leginkább közösségi oldalakhoz, navigációhoz és játékokhoz kötődő alkalmazásokat telepítenek a telefonjukra, de kulturális programok, szabadidős tevékenységek felkutatására, illetve a mozi-, színház- vagy koncertjegy-vásárlásra is egyre többen használják a mobiljukat. Elvárás az online jegyvásárlás és a jegy nyomtatás nélküli, virtuális bemutatásának lehetősége is.

„A kutatásból egyértelműen látjuk, hogy egyre többen bíznak az okostelefonos vásárlás biztonságában és kifejezetten keresik azokat a kényelmes megoldásokat, amelyekkel időt spórolhatnak, vagy esetleg jobb ajánlatokat is elérhetnek. Ezért kezdtünk együttműködésbe az OTP Mobillal: mostantól a Simple alkalmazással is megvásárolhatóak lesznek a Ma este Színház! kedvezményes jegyei. Így akár a reggeli metrózás közben is megszervezheti teljes esti programját az érdeklődő” – mondta Limbacher Tivadar, a last minute színházjegy vásárló oldal alapítója.

Májustól ugyanis a Simple alkalmazás Jegy szolgáltatásának részeként is elérhető a Ma este Színház! kínálata, így egyszerűen, bárhonnan, néhány kattintással kiválaszthatóak és meg is vásárolhatóak a jellemzően féláron kínált színházjegyek. Az alkalmazás további szolgáltatásainak bevonásával akár egy teljes estét megszervezhetünk a mobiltelefonunkkal.

„A Ma este Színház! egy olyan magyar sikertörténet, ami a kezdetektől fogva inspirál minket. Az oldal és a Simple alkalmazás szellemisége azonos célkitűzéseken alapul, azaz hogy minél több élményhez juttassuk a felhasználóinkat. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a szolgáltatásainkban megjelenjenek a Ma este Színház! last minute ajánlatai” – mondta Benyó Péter az OTP Mobil ügyvezetője.

A nem reprezentatív kutatás válaszadóinak majd kilenctizede vásárolt online az elmúlt fél évben, és bár többségük még számítógépen keresztül, több mint egyharmaduk már okostelefont is használt erre a célra. Nyitottságukat jelzi, hogy több mint kétharmaduk egyre több új funkciót próbál ki készülékén.

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 87 százaléka vásárolt már online, jellemzően számítógépen keresztül az elmúlt fél évben, a kitöltők 37 százaléka pedig mobilon is megtette ugyanezt. Emellett a válaszadók 82 százalék foglalt már szállást online, 70% rendelt ételt, 59% vett már repülőjegyet, 53% élelmiszert vagy ruhaneműt, 27% pedig mind a négy kategóriában folytatott már online vásárlást. A felmérés tehát jelzi, hogy mára egyre általánosabbá és elfogadottabbá válik az online vásárlás, másrészt a vásárlók egyre szélesebb körében már az új mobil platformokat is használják erre a célra, illetve nyitottak az új, mobilos megoldásokra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés