Connect with us

technokrata

Újabb felvásárlás: Nem áll le az Apple

20130716-GOOGLE-MAPS-IOS-012edit-660x439

Dotkom

Újabb felvásárlás: Nem áll le az Apple

Óriási fejlődésen mehet keresztül az Apple Maps.

Ahogyan a világ nagyvállalatai, úgy az Apple is gyakran folyamodik felvásárláshoz. Ezzel a lépéssel ugyanis igen egyszerűen óriási tudáshoz juthatnak egy-egy területen, anélkül, hogy hosszú fejlesztésekre lenne szükség.

Az Apple ilyen üzletek segítségével tette lehetővé, hogy termékein megjelenjen Siri vagy épp a TouchID. Most az Apple Maps-en a sor, a számtalanszor kritizált szolgáltatás óriási javuláson mehet keresztül, legalábbis ha felhasználják a most felvásárolt vállalat technológiáját.

apple-maps-performance

A Coherent Navigation ugyanis rendkívül pontos GPS megoldások fejlesztésén dolgozik, így segítségükkel minden korábbinál pontosabbá válhatnak az Apple eszközei. A korábbi, Apple autóval kapcsolatos pletykák miatt többen egyből az állítólagos, önvezető gépjárműre asszociálnak, mint a felvásárlás célja.

Ha ugyanis sikerül megvalósítani az önmagát irányító járművet, akkor kiemelten fontos, hogy az eszköz pontosan tudja, hogy épp hol tartózkodik – például, hogy ne menjen rá a biciklisávra-, ehhez pedig elengedhetetlen a pontos helyismeret. Az Apple Car-tól eltekintve az okostelefonok, táblagépek és akár az Apple Watch következő kiadása is profitálhat a fejlesztésből, hiszen egy ilyen technológiával megvalósulhat, hogy akár épületen belül is navigáljunk.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák