Connect with us

technokrata

Ingyenesen használhatsz Windows 7-et egy évig!

windows_7

Dotkom

Ingyenesen használhatsz Windows 7-et egy évig!

Egy ügyes trükkel megoldható, hogy egy évig ingyenesen működjön a Microsoft rendszere.

Bizony, a cím nem elírás, tényleg van rá lehetőség, hogy akár egy éven keresztül használhassunk Windows 7 operációs rendszert, mindezt teljesen ingyen. Mit kell ehhez tennünk? Nos, elsőnek telepítsünk egy Windows 7-et, majd amikor a licenckulcsot kéri a rendszer, lépjünk tovább, ezzel ugye bekapcsol a 30 napos próbaidőszak. Ezen idő alatt teljesértékűen tudjuk használni a rendszert, viszont a letelte után kénytelenek leszünk letörölni vagy egy megvásárolt licenckulccsal aktiválni. Van azonban egy trükk, amely két lépcsőben meg tudja hosszabbítani a próbaidőszakot, egészen 360 napra, tehát gyakorlatilag 1 éves időtartamra. Ehhez nem szükséges semmilyen külső program, nem kell hackelni, feltörni semmit és főleg nem kell illegális aktivációs kódokat írogatni.

windows7_1

Első lépésként, ha már az utolsó napon járunk a 30-ból, akkor nyissuk meg a parancssort a Futtatás -> “cmd” parancs segítségével. Ide írjuk be a “slmgr -rearm” parancsot, majd nyomjunk Entert.

windows7_2

Ekkor egy előugró ablak felszólít minket, hogy indítsuk újra a gépünket. Amennyiben ezt megtesszük, a 30 napos periódus újraindul. Alapesetben ezt a parancsot háromszor engedi használni a Windows, így összesen 120 napra nyújthatjuk a próbaidőt.

windows7_3

Itt jön viszont a második trükk, amivel a háromszori engedélyezést további nyolc alkalomra hosszabíthatjuk, így jön össze a 360 nap. Ehhez a regisztrációs adatbázisba kell belépnünk, de ne aggódjunk, csupán egyetlen helyen kell módosítást eszközölnünk. A Futtatásnál írjuk be a “regedit” szót, majd nyomjunk Entert, ezzel megnyílik a regisztrációs adatbázis szerkesztője.

windows7_4

Itt keressük meg a “HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion > SoftwareProtectionPlatform” mappát, majd a “SkipRearm” bejegyzésre kattintsunk duplán.

windows7_5

A felugró kis ablakban az értéket írjuk át 0-ról 1-re, majd kattintsunk az OK-ra. Érdemes ilyenkor is egy újraindítást csinálni, továbbá ezt a második lépést akkor tegyük meg, ha már elhasználtuk az első három hosszabbítást, mely után további nyolc alkalommal tudjuk 30 nappal hosszabbítani a használatot. Fontos megjegyezni, hogy ha letelik a maximum 360 napos időszak, akkor további hosszabbításra nincs lehetőség.

windows7_6Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle