Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar szoftver az “amerikai Praktikerben”

Dotkom

Magyar szoftver az “amerikai Praktikerben”

Egy magyar fejlesztésű 3D szoftver, a Leopoly is kiállító lesz a hétvégén a Budapest 3D Printing Days címmel meghirdetett eseményen, amelyet Közép-Európa legjelentősebb tech rendezvényeként tartanak számon.

Egyre többször tapasztaljuk, hogy egy-egy új technológia miképpen változtatja meg mindennapi életünket és szokásainkat. Sokak szerint a 3D nyomtatásnak köszönhetően a minket körülvevő tárgyak pont olyanok lehetnek, amilyeneknek megálmodjuk őket és a tömegtermékek mellett az egyedi készítésű tárgyak egyre jobban elterjednek majd a jövőben. Egy magyar fejlesztésű szoftver, a Leopoly a világ vezető vállalatainak kínál olyan gyorsan megvalósítható és olcsó megoldást, amellyel kiaknázhatóak a 3D nyomtatás előnyei.

A 3D technológiával kapcsolatban persze az a legizgalmasabb, hogy a vásárlók maguk is könnyen formatervezővé válhatnak! Képzeljük csak el, ahogyan az e-kereskedelemben a vásárlók hozzátehetik saját elképzelésüket a választott tárgyukhoz, finoman saját ízlésük szerint alakíthatják azt, egy egyszerű online felületen. Gyors és rugalmas merchandising lehetőségek nyílnak meg és új, magával ragadó marketing eszközökben gondolkodhatunk. A múzeumok, kiállítások online 3D galériákat nyithatnak, könnyű szerkesztési és 3D nyomtatott replika rendelési lehetőségekkel. Az idei évben ehhez hasonló, egyedülálló kezdeményezést valósított meg a magyar Leopoly egy amerikai üzletlánccal együttműködve.

KALIFORNIÁBAN DEBÜTÁLT

„A 3D nyomtatás ma már lehetővé teszi, hogy gyorsan, egyszerűen, a tömeggyártást megkerülve egyedi termékeket készítsünk. Formabontó, személyes tárgyak létrehozása esetén ez a gyártási eljárás kifejezetten hatékony megoldást jelent. Ezen felül mi hiszünk abban, hogy a saját tervezésű eszközök szerethetőbbek, kényelmesebbek tudnak lenni, nem beszélve a tömeges személyre szabhatóság versenypiaci előnyeiről. A Leopoly egy olyan szoftver és szolgáltatás környezetet kínál, amely a 3D nyomtatás gyakorlati előnyeinek kihasználását teszi lehetővé egyéni és üzleti ügyfelek számára egyaránt”

– Mányai Roland, a Leopoly egyik alapítója.

leopoly

A Leopoly béta termék fejlesztése már 2013-ban elkezdődött, de az üzleti megoldások 2015-ben váltak elérhetővé.

„Hosszú távú célunk, hogy meghatározó szereplővé váljunk az üzleti, digitális perszonalizációs szolgáltatások piacán. Az ehhez vezető kihívásokkal teli úton már el is értük első komoly kilométerkövünket: A Fortune 100 listáján szereplő Lowe’s leányvállalatával, az Orchard-dal a piacon egyedülálló projektet valósítottunk meg. Profil tekintetében ez a nagyvállalat a Magyarországon ismert Praktikerhez hasonlítható. Szolgáltatásunknak köszönhetően, most az Orchard online felületén és kaliforniai boltjaiban a vásárlók személyre szabhatják különféle belsőépítészeti tárgyaikat vásárlás előtt. Ilyen tárgyak közé tartoznak a kilincsek, szekrénygombok, villanykapcsolók, de a házszám- illetve névtáblák is. A személyre szabott, névvel, üzenettel, mintával ellátott terméket a vevők megrendelhetik házhozszállítással, vagy megvárhatják a boltban a 3D nyomtatás eredményét.” – Mondta Mányai Roland

A Leopoly a közelmúltban kapott egy független, rangos nemzetközi elismerést is, ugyanis az amerikai Red Herring beválasztotta az év top 100 európai vállalkozása közé. A társaság több száz úttörő, illetve technológia orientált céget vizsgált, akiket növekedési potenciáljuk szerint választott ki és rangsorolt. A Leopoly szolgáltatása a következő hónapokban több kisebb, nagyobb cégnél is megjelenik. Ezek közé tartozik a Twindom, akik a „Minime”, más néven „3D Selfie” piacát vezetik. A közös munka eredménye egy olyan online felület, ahol saját, virtuális, szkennelt 3D-s másunkat nézegethetjük, módosíthatjuk, és könnyedén megrendelhetjük fizikai valójában. Így a 3D nyomtatott mini szobruk stílusosan és biztonsággal megállhat az irodai íróasztalon vagy az otthoni polcon.

Aki ellátogat a Leopoly.com-ra, olyan online környezetet talál, ahol a laikus felhasználó is 3D nyomtatóval előállítható és rendelhető személyes tárgyakat alkothat. Minden mű felhő alapon menthető, így az online galériában már meglévő digitális tárgyak is tovább szerkeszthetők, vagy akár letölthetők. Annak érdekében, hogy a szolgáltatás teljes és minőségi legyen, a Leopoly csapata az üzleti megoldásait olyan vezető iparági partnerekkel együttműködve szabja az ügyfél profiljára, mint a Makerbot, a Sculpteo, az iMaterialise vagy a 3DHubs.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés