Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar pedagógus a világ legjobbjai között

Dotkom

Magyar pedagógus a világ legjobbjai között

Magyar résztvevője is volt a Microsoft központjában, Redmondban, 2015. április 29. és május 1. között megrendezett oktatási nagyrendezvénynek.

Az E2 Global Educator Exchange elnevezésű rendezvény a korábbi években Miamiban és Dubaiban megrendezett Microsoft in Education Global Forum folytatása, amelyen a Microsoft fejlesztésekért felelős oktatói tartanak továbbképzést a világ minden tájáról érkező középiskolai tanárok és diákok számára. Összesen 300, a világ leginnovatívabb oktatójaként számon tartott szakember kapott meghívást a háromnapos rendezvényre – olyan oktatók, akik kimagasló eredményességgel alkalmazzák a korszerű technológiát az oktatásban. A meghívás tehát fontos elismerés is volt egyben. A meghívottak között volt, Magyarországról egyedüli résztvevőként, Nádori Gergely, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium természetismeret tanára.

exhange

A rendezvényen a meghívott pedagógusok megvitatták, kicserélhették a tapasztalataikat arról, hogy miként lehet az informatikai megoldásokat a pedagógiai eszközökkel ötvözve a 21. századi tudáskövetelményekre a diákokat a legjobban felkészíteni. Nádori Gergely egy olyan módszert mutatott be, amely a OneNote alkalmazás használatával, egy különleges narratívába ágyazva ad lehetőséget személyre szabott tananyag összeállítására. „A OneNote nevű jegyzet alkalmazás szinte mindenkinek a gépén ott van, aki az Office programcsomagot használja, de csak kevesen tudják, mennyire hasznos is lehet” – mondta el a Redmondból hazatérő természetismeret tanár. „A hangos jegyzetelés például a diszgráfiás gyerekek tanulását segíti elő, de a tanárok számára is hasznos lehet, ha például a dolgozatokhoz hangos, szöveges értékelést is szeretnének hozzáfűzni.

Nemcsak a OneNote alkalmazást, hanem a teljes Office 365 csomag ProPlus verzióját ingyen letöltheti valamennyi általános és középiskolai tanuló Magyarországon! Ehhez csak a www.o365.educatio.hu oldalra kell ellátogatniuk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés