Connect with us

technokrata

Frissítve: Bosszút áll a felhasználókon a Google

maps_budapest

Dotkom

Frissítve: Bosszút áll a felhasználókon a Google

A keresőóriásnak elege lett, hogy visszaélnek egy szolgáltatásával.

Úgy látszik, néha gátat kell szabni a szabadságának. Legalábbis a Google most ezt teszi, mert holnaptól megszűnik egy szolgáltatásuk, melyet épp azért hoztak létre, hogy a felhasználók segítsék a munkájukat. A Maps térképnek van egy olyan opciója, hogy szerkeszthetjük vagy bejelenthetjük a hibákat vagy téves információkat. Ezzel viszont sokan visszaéltek és szándékosan hibás jelentéseket adtak le, amiket viszont a Google nem ellenőrzött kellő óvatossággal. Egy ilyen hiba viszont többmillió más felhasználót vezethetett félre, és persze az újboli javítás sok időt és energiát emésztett fel. Ráadásul a közelmúltban volt “pisilős” botrány (Pakisztánban egy megadott koordinátára egy Apple logót lepisilő Android bábut tettek) is ennek volt köszönhető, így nem csoda, hogy a Google-nél betelt a pohár.

maps_editor_2

Holnaptól, tehát május 12-től a térképjavítási lehetőség megszűnik, illetve határozatlan időre felfüggesztik a felhasználók általi bejelentés és hibajavítás lehetőségét. Mivel a cég számára elsődleges a százmilliók által használt térkép pontossága és hitelessége, így nem engedhetik meg maguknak, hogy egyesek szórakozásból csorbát ejtsenek ezen. Könnyen lehet, hogy az elmúlt idők bejelentéseit és javításait újra átnézik, hogy kiküszöböljék a valótlan eseteket és visszaállítsák az esetleges téves információkat.

maps_editor

Frissítés: 

A Google reagált a cikkben leírt állításokra. A kaliforniai vállalat kizárólag a Map Maker szolgáltatását függeszti fel, ám ezt sem a fentebb említett ügy miatt, hanem az elmúlt hónapokban beérkezett rengeteg levélszemét okán. Ez egyben azt is jelenti, hogy hibajavításokat, illetve hiányzó helyekkel kapcsolatos bejegyzéseket továbbra is küldhetünk nekik.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle