Connect with us

technokrata

Bréking! Kivonul egy piacról a Magyar Telekom

ARCHIV - Das Logo auf der Zentrale der Deutschen Telekom in Bonn am Mittwochabend (29.08.2007). Das deutsche Telekommunikationsunternehmen veröffentlicht am 07.11.2013 die Zahlen des dritten Quartals. Foto: Oliver Berg/dpa (zu dpa-Meldung vom 07.11.2013) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Dotkom

Bréking! Kivonul egy piacról a Magyar Telekom

A Magyar Telekom megszünteti lakossági földgáz-szolgáltatását.

SA Telekom 2010-ben indított energiaszolgáltatási tevékenységével az volt a célja, hogy ügyfelei számára még több új szolgáltatást és ajánlatot nyújthasson. A szabályozott egyetemes árnál kedvezményesebb díjaival a Telekom az elmúlt öt év során hozzájárult lakossági ügyfelei energiaköltségeinek mérsékléséhez.

Az energiapiaci környezet változásával összefüggésben a társaság rendszeresen felülvizsgálta ezen tevékenységét, amelynek eredménye alapján a lakossági ügyfélkörben alkalmazott üzleti modellje nem fenntartható a jövőben. A társaság ezért a lakossági szolgáltatásra jogosult ügyfelek körében a földgáz-szolgáltatások megszüntetése mellett döntött 2015. július 31-ével. A mai naptól erre a szolgáltatásra már nem köthető új szerződés a Magyar Telekomnál.

A változás nem érinti közvetlenül a Telekom lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről időre felülvizsgál  a változó piaci körülmények fényében. Lakossági földgáz-szolgáltatásának megszüntetése ugyanakkor semmilyen módon nem érinti a Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.

A Telekom földgáz-szolgáltatását a jelenlegi feltételek és kedvezmények szerint 2015. július 31. napjáig biztosítja, és a szerződés megszűnését követőenvégszámlát küld ügyfeleinek.

telekom

A vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy az átmenet folyamata zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében a társaság ügyfelei kényelmét, valamint földgázellátásuk folyamatosságát  biztosító eljárást alakított ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal és az energiapiac érintett szereplőivel egyeztetve.

2015. augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgáz ellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban.

Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgáz-szolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia a 2015. augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgáz-kereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.

A fentiekről minden érintett lakossági ügyfelünk részletes, teljeskörű tájékoztatást kap a társaság felmondó levelében. Ezen túlmenően az ügyfelek a Telekom www.energia.telekom.hu weboldalán és a gördülékeny szolgáltatóváltás érdekében létrehozott, díjmentesen hívható 06 80 204 569 telefonszámon tájékozódhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle