Connect with us

technokrata

Így programoz egy miniszterelnök

Programing

Dotkom

Így programoz egy miniszterelnök

Nem mindennapi az elnöki világban a szingapúri miniszterelnök képessége.

Programozás és miniszterelnök: Ez a két szó nem gyakran szerepel együtt, pedig most pontosan erről van szó. Történt ugyanis, hogy  egy április 20-ai rendezvényen Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnök elkotyogta, hogy ő bizony évekkel korábban írt egy sudoku megoldó algoritmust C++ nyelvben.

lee

Az internet népe nem hagyta annyiban és követelni kezdték Lungtól, hogy mutassa meg, mit is készített. Szerencsére a miniszterelnök nem volt félős és néhány órával ezelőtt Facebook oldalán közzétett egy képet az általa évekkel ezelőtt készített programról, a forráskódot pedig feltöltötte a Google Drive tárhelyére. 

szingapur1

Érdekesség, hogy a posztban Loong arra kérte a követőit, hogy hiba esetén jelezzenek neki, ám az ilyenkor várható kritikaözön helyett pozitív reakciókat kapott, volt aki kiemelte, hogy az informatikusként dolgozó főnöke sem jó ennyire. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Loong a Cambridge-i Egyetem matematika és informatika szakán osztályelsőként végzett, azaz óriási tudás rejtőzik a fejében, így talán nem akkora csoda az általa létrehozott program. Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle