Connect with us

A jövő műsorát a felhőből nézzük

ip_tv

Dotkom

A jövő műsorát a felhőből nézzük

Felhőből nézhetünk videót az Ericsson új megoldásával.

Az Ericsson által végzett kutatás előrejelzése szerint 2020-ra a fogyasztók ugyanannyi időt fordítanak majd egyéni igény szerinti és időeltolásos tartalom nézésére, mint lineáris és élő televíziós közvetítésekre. Mivel az időeltolásos tévénézéssel együtt terjed a ”bárhonnan hozzáférhető” tartalomszolgáltatás, a televíziós szolgáltatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy ezzel a szolgáltatás kínálatuk is lépést tartson, és lehetővé kell tenniük a fogyasztók számára, hogy bármikor, bármilyen eszközön nézhessék a rögzített és élő televíziós tartalmakat. A tévénézési szokások megváltozására reagálva vezette be az Ericsson felhő alapú DVR megoldását, amivel bármelyik digitális kábeltévés vagy IPTV platfom kiegészíthető. Ezt a fontos, felhő alapú DVR szolgáltatást az Ericsson nagy teljesítményű, szoftver alapú, a videótároló és feldolgozó platform infrastruktúrája nyújtja.

watching-television

Az Ericsson új platformja egyedi, kiforrott infrastruktúrát kínál, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos televíziós szolgáltatásokat zökkenőmentesen kibővítsék és felváltsák az új, felhő alapú szolgáltatások. Integrálja és virtualizálja a szükséges mennyiségű, kereskedelmi forgalomban kapható (COTS) szerver tároló és feldolgozó kapacitását, jelentősen megnöveli az elérhető teljesítményt és lehetővé teszi az szolgáltatók számára, hogy elkerüljék az új szolgáltatások bevezetésével járó bonyodalmak és költségek zömét.

Ove Anebygd, az Ericsson alelnöke és a Solution Area Media vezetője a következőket mondta: „A nézők manapság nagyobb elvárásokat támasztanak, mint korábban bármikor. A felfedezésekben az egyszerűséget keresik és azonnali hozzáférést szeretnének a bárhonnan elérhető televíziós szolgáltatásokhoz, a tartalmat pedig a lehető legjobb minőségben kell szállítani. Elvárják, hogy rugalmasan és gyorsan kapcsolódhassanak hatalmas tartalom tárhelyekhez, és tetszésük szerint bármikor rögzíthessenek és nézhessenek élő és lineáris tartalmat. Ezeknek a funkcióknak a biztosítása költséges lehet, és a hagyományos infrastruktúrák jelentős része egyszerűen nem is rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel. Az ügyfeleinknek a legfejlettebb felhő központú megoldásokra van szükségük ahhoz, hogy a különböző funkciókat az otthonukból áthelyezzék a felhőbe, és lehetővé váljon a szolgáltatások elkülönítése és egy újfajta hatékonyság. Az új felhő alapú DVR megoldásunk technológiai tudás és teljesítmény szempontjából az élvonalba helyez bennünket, hiszen már összesen több mint 150 petabyte méretű sikeres tárhely kapacitás telepítést végeztünk a legigényesebb ügyfeleknél.”

Cloud computing

Az Ericsson videótároló és feldolgozó platformja amellett, hogy a nagyléptékben legsikeresebb felhőalapú DVR telepítések alapjául szolgál, többféle videó tároló és feldolgozó alkalmazást is lehetővé tesz, mint például a:

  • ’Master’ videókönyvtár – Skálázható háttértár rendszer, amely lehetővé teszi a jogtiszta tartalom eredeti példányának bevitelét, feldolgozását és disztribúcióját
  • CDN (tartalomhordozó hálózat) támogatás – Lehetővé teszi az operátorok számára, hogy kibővítsék a meglévő könyvtárukat és adaptívan juttassanak el tartalmat mind az interneten, mind pedig a hagyományos IPTV és kábeltévé rendszereken keresztül
  • Fejlett VOD – Nagyobb teljesítmény, rugalmasság és skálázhatóság a VOD megoldásokban
  • Dinamikus origin szerver – A nagyteljesítményű skálázható tároló, beépített rögzítő, tároló és továbbító funkciókkal rendelkezikSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő