Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon oktatják elsőként a Firefox OS-t

Dotkom

Itthon oktatják elsőként a Firefox OS-t

Brian King, a Mozilla európai közösségi menedzsere tanúsítványt adott át Dr. Ősz Ritának, az Óbudai Egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettesének, amellyel az intézmény jogosult a világon elsőként Firefox OS oktatási centrumként üzemelni.

A konferencián a nyílt forráskódú, szabad szoftverekkel megvalósítható feladatmegoldásokat, a szabad szoftvereket, a nyílt adat és nyílt kultúra működését és az ezeken a projekteken dolgozó hazai közösségeket mutatták be. Az előadások magyar nyelven, három teremben zajlottak, kezdő szinttől a haladóig. A konferencián több száz érdeklődő fiatal vett részt.

firefox2

Brian King „The Mozilla Community – A global movement making local impact” című előadásával nyitotta meg az eseményt, majd ezt követően az Óbudai Egyetem számára adott át elismerő oklevelet az intézmény alapképzésén és a Kárpát-medencei Online Oktatási Centrum (K-MOOC) keretein belül folyó minőségi Firefox OS oktatásért. Beszédében elmondta, hogy az Óbudai Egyetem és Mozilla Firefox OS új és innovatív kezdeményezése az akadémiai és üzleti szféra összekapcsolódására egyedülálló példa. Ezt a példát követi a jövőben a Kecskeméti Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem is. Fontosnak tartja, hogy a Mozilla által nyújtott nyitott oktatás mindenki számára elérhető legyen, ezért is értékeli a Kárpát-medencei Online Oktatási Centrum munkásságát, ahol már két kurzust is indítottak a témában. A kurzusok során a diákok az e-learning oktatással a web alapú mobilalkalmazások, webappok készítésébe és a Firefox OS mobiloperációs rendszerre irányuló fejlesztésbe kapnak betekintést.

firefox3

Az egyetem és a Mozilla a megnyitón együttműködési megállapodást írt alá az eddigi akadémiai munka támogatásának folytatására, az oktatási centrum működési rendjének és jogi viszonyainak kidolgozására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés