Connect with us

technokrata

Nézd élőben Európa legnagyobb fejlesztői konferenciáját!

CRAFT Conference 2015

Dotkom

Nézd élőben Európa legnagyobb fejlesztői konferenciáját!

Ingyenesen nézhető a budapesti CRAFT konferencia összes – több mint 60 – előadása a Ustreamen. A jövő hét csütörtöki és pénteki konferencián, ami Európa legnagyobbja ebben a témában, többek között Marty Cagan, a Silicon Valley Product Group alapítója és Mary Poppendieck, a The Lean Mindset sikerkönyv írója is előadást tart majd. A Ustream, a Prezi és az Ericsson konferenciája teltházas, de a közvetítést azok is ott láthatják, akik már nem férnek be.

A konferenciának több mint 1300 résztvevője lesz, aminek köszönhetően a budapesti CRAFT lett Európa legnagyobb konferenciája a témában. A jegyek már hetekkel ezelőtt elkeltek, de a szervezők már ezt megelőzően döntöttek úgy, hogy ingyenes streamet biztosítanak annak érdekében, hogy bárki élőben tudja követni az előadásokat. A szervező cégek alapvető értéke a tudásmegosztás, fontosnak gondolják, hogy a világhírű résztvevők előadásaihoz bárki hozzáférhessen, aki tanulni szeretne. A program erejét bizonyítja, hogy rengeten érkeznek külföldről,  összesen 41 országból jönnek.

CRAFT Conference 2015

“A résztvevők 60%-a külföldi, akik csak a konferencia miatt jönnek Budapestre. Így Budapest három napra nem csak az ország, hanem bizonyos értelemben a szoftverfejlesztők fővárosa is lesz” – mondta Medea Baccifava, a Prezi nonprofit konferenciákért felelős menedzsere.

Ennyi ember elszállásolása a budapesti szállodáknak is nagy munkát jelent – a Várkert Bazárhoz közeli szállodák már régen megteltek.

Az előadások két nagyobb területet fednek le. Az első terület előadói azokat az új metódusokat és eszközöket ismertetik, amik elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a programozók lépést tudjanak tartani az élvonallal. A másik terület előadói a komplexitás kezeléséhez mutatnak példákat, amik a napjainkra rendkívül összetetté vált, összefonódott rendszerek továbbfejlesztését teszik lehetővé. – mondta el a Jakab Roland, másik szervező cég, az Ericcson ügyvezető igazgatója.

A résztvevők nem csak az előadóktól, hanem egymástól is tanulhatnak, és olyan kapcsolatokat építhetnek ki egy ilyen eseményen, amire amúgy nehezen lenne módjuk.

“Az idei év témáit a fejlesztők kérései alapján válogattuk ki. Ezek közül néhányat emelnék csak ki, például: mikró szervízek, funkcionális programozás, elosztott rendszerek, adat infrastruktúra, innováció támogatása, párhuzamos programozás, infrastruktúra automatizálás és szoftver architektúrák” – mondta Hodicska Gergely, a Ustream fejlesztési vezetője, a konferencia főszervezője.

Az egyik előadó, Marty Cagan, a Silicon Valley Product Group alapítója lesz. Ő a mai napig aktív, saját cégénél van, és a világ legfontosabb fejlesztői csapatainak ad tanácsokat. Mostani cége előtt az eBay termékért és designért felelős alelnöke volt. Az ő feladata volt a termék és design csapatok felállítása és vezetése. Az ő irányításával tervezték meg, hogyan nézzen ki és működjön a világcég e-commerce oldala.

A konferencia másik sztárja Mary Poppendieck lesz, aki “A legújabb fejlesztési játszma: konténerek, mikró szervízek és tesztelésük” címmel tart előadást. Mary amellett hogy évtizedek óta a programozás világának egyik legmeghatározóbb alakja, A lean gondolkodás: a megfelelő kérédésekre koncentrálj című sikerkönyv szerzője is.

Szintén előadást és workshoport is tart Dan North, programozó és szervezet-átalakító specialista. Ő a lean működést és az agile szoftverfejlesztést ötvözve segít szervezeteknek, hogy a programozói és a technológia kapacitásukat össze tudják hangolni az üzleti céljaikkal.

A konferencia egy másik ékköve Alf Rehn csütörtöki záróelőadása lesz, melyen az innováció természtéről fog beszélni, arról, hogyan óvjuk meg az innovációt önmagától. Alf egy nagyon eredeti gondolkodó, több világhírű egyetem professzora, a The Times magazin beválasztotta az 50, a jövőt meghatározó üzleti gondolkodó közé.

Rajtuk kívül olyan világhíres cégek vezetői tartanak előadást, mint a Google, Pivotal, Twitter, PayPal, IBM, Netflix, Atlassian, Fastly, Etsy, Gilt, Red Hat, LinkedIn, Basho, Typesafe vagy éppen az Aerospike.

A konferenciák mellett több mint 1000 ember vehet részt ingyenesen a kapcsolódó meetupokon. Ehhez összefogtak a budapesti tech cégek, finanszírozzák az előadókat és befogadják a találkozókat. Az előadókkal a konferencia alatt van lehetőség interjúkat készíteni. Az igényt ezen a linken lehet jelezni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek