Connect with us

technokrata

Védd az autód az okostelefonoddal!

Smart_Gate_2

Dotkom

Védd az autód az okostelefonoddal!

Bemutatták az iBlue okostelefonnal vezérelt kulcs- és távirányító mentes megoldásait.

Okostelefonnal vezérelhető autó biztonságtechnikai és a kaputechnikában használatos hagyományos távirányítók kiváltására hivatott két új terméket mutatott be a svájci központtal és magyarországi gyártási helyszínnel dolgozó okos otthon termékeket fejlesztő iBlue.

Az iBlue Smart Gate és az iBlue Immobilizer a bankkártyáknál használt, 128 bit erősségű titkosítási eljárást alkalmazza a mobilkészülékek és az iBlue eszközök közötti kommunikáció titkosítására. A Smart Gate-be integrált, az Apple által kifejlesztett iBeacon[1] technológiának köszönhetően a kapu megközelítésekor automatikusan felugró értesítés segíti az applikáció kényelmesebb és egyszerűbb kezelését. A termékekhez ingyenesen letölthető applikációk (iBlue Smart Key, iBlue Immobilizer) mind a három nagy mobil platformra – iOS, Android és Windows Phone – elérhetők. A közeljövőben az iBlue termékek a folyamatosan teret nyerő viselhető okoseszközökről is vezérelhetőek lesznek.

Smart_Gate_2

Az iBlue termékekben a Bluetooth Smart vezeték nélküli technológia teszi lehetővé, hogy eszközeinket biztonságosan, okostelefon segítségével vezéreljük. A 2013 óta megjelent okostelefonok mindegyike rendelkezik ezzel a vezetéknélküli technológiával, ami óriási, és egyre növekvő felhasználótábort jelent a Bluetooth Smart-tal működő okostermékek számára. A technológia kedvező tulajdonságainak köszönhetően az előrejelzések szerint 5 éven belül ez lesz a legelterjedtebb vezeték nélküli szabvány a Smart Home rendszerekben”– mondta Babály László, az iBlue fejlesztési igazgatója.

A technológia világában a közelmúltban bukkant fel egy új kifejezés, az IoT (Internet of Things), avagy a dolgok internete. A cég nem titkolt szándéka, hogy termékeivel és megoldásaival ehhez az új irányzathoz kapcsolódjon, és folyamatos fejlesztései révén lehetővé tegye az iBlue felhasználói számára, hogy a világ bármely pontján az interneten keresztül is elérjék eszközeiket.

iBlue Smart Gate

Az iBlue Smart Gate felhasználási köre rendkívül széles. Lényegében az összes elektronikus vezérlésű kaputechnikai eszközbe könnyen integrálható, mint például mágneszáras ajtók, automata ajtók, garázskapuk, ipari kapuk, sorompók, liftvezérlések, illetve minden kaputechnikai rendszerbe, ami hagyományos távirányítással működik.

Smart_Gate_9

A termékhez készült Smart Key nevű applikációban minden iBlue Smart Gate termékhez egy virtuális kulcsot hozhat létre a felhasználó, amelyet egyszerűen meg is oszthat másokkal. A kulcsok másolásvédelme biztosított, mivel a megosztott kulcsok nem oszthatók tovább. Az applikáció a kulcs tulajdonosának megosztáskor lehetőséget ad lejárati idő megadására, vagy akár egyszeri használat beállítására is. A nagyszámú felhasználók közti gyors és hatékony kulcsmegosztást pedig felhő alapú szolgáltatással lehet majd megvalósítani. Itt a felhasználóknak lehetősége nyílik komplexebb jogosultságok kiosztására, folyamatos frissítésére és adminisztrálására.

iBlue Immobilizer

A járművek védelmére kifejlesztett eszköz egyik fontos tulajdonsága, hogy semmilyen külső nyom nem utal a jelenlétére. Nincs szükség antenna, visszajelző led, vagy a PIN kód beütésére alkalmas billentyűzet beszerelésére. A teljesen fekete dizájn és az egyforma fekete vezetékek pedig nehezen felfedezhetővé teszik az eszközt. Az indításgátló beépítése könnyen elvégezhető, két tetszőleges, a motor indításához szükséges egység áramkörét kell a készülékkel megszakítani.

Immobilizer_5

Az immobilizer kezelése az ingyenes iBlue Immobilizer okostelefon applikáció segítségével történik. Az iBlue Immobilizernek két üzemmódja van. Normál üzemmódban a gyújtás ráadása után a megfelelő 6 jegyű PIN kód beadásával engedélyezhető a motor indítása. Ebben az üzemmódban az applikációban lehetőség van automatikus PIN kód bevitel beállítására is. Szerviz üzemmódban nincs szükség a PIN kód beadására, a gépjármű azonnal indítható. A termék csak gyújtás ráadása után bocsájt ki magából Bluetooth rádió jelet, ezzel is nehezítve a felfedezhetőségét, bemérhetőségét. Az iBlue Immobilizer lényegében bármilyen járműben alkalmazható megoldás, legyen szó gépkocsiról, motorról, vagy motoros vízi járműről. A készülék TÜV jóváhagyással is rendelkezik.

Termékeink megalkotásánál a professzionális, letisztult funkcionalitás mellett a leglényegesebb szempont az, hogy okostelefonról vezérelhetőek legyenek. Az okostelefonok egyre fontosabb szerepet töltenek be mindennapjainkban, egyre több dologra használjuk őket, talán nem túlzás az a kijelentés sem, hogy a telefonunk az életünk egyik legfontosabb tartozéka. A mobiltelefon-használat fejlődésével, joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy miért ne irányíthatnánk a körülöttünk lévő elektronikus eszközöket is az okostelefonunk segítségével egyszerűen, kényelmesen és biztonságosan? Erre a kérdésre adunk választ a termékeinkkel” – tette hozzá Babály László, az iBlue fejlesztési igazgatója.

 

Tovább


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák