Connect with us

Hirdetés

technokrata

Orosz hackerek törtek be a Fehér Ház számítógép-hálózatába

Dotkom

Orosz hackerek törtek be a Fehér Ház számítógép-hálózatába

Orosz hackerek az amerikai külügyminisztérium gépeiről hatoltak be a Fehér Ház számítógép-hálózatának “kényes” részébe – közölte kedden amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió.

A Fehér Ház ezzel kapcsolatban korábban azt közölte, hogy a hackerek az elnöki hivatal komputerrendszerének csak a nem titkosított részébe voltak képesek behatolni. A CNN úgy tudja, hogy a számítógépes betörők hozzáfértek az elnök programjának nem publikus részéhez, amely ugyan nem titkos, de “kényes” információ. A rendszert azóta biztonsági frissítés miatt rendszeresen lekapcsolják.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), az elnök biztonságáért felelős Secret Service és az amerikai hírszerző szervek arra a következtetésre jutottak, hogy az orosz hackerek a Fehér Házba való bejutáshoz előbb a diplomáciai tárca gépeibe törtek be – már a saját e-mail-szervert használó Hillary Clintonnak a miniszteri posztról való távozása után. A behatolóknak a kizárásuk után sikerült visszatérniük a hálózatba. A CNN-nek nyilatkozó egyik illetékes szerint az oroszok több hónapon át beleláttak a hálózatba, és nem tudni, hogy teljes mértékben sikerült-e kiszorítani őket onnan.

A hírtelevízió szerint az orosz behatolások durvasága meglepte az amerikai kormányt. James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DSI) februári szenátus meghallgatásán úgy fogalmazott, hogy “a kiberfenyegetés komolyabb, mint azt korábban feltételezték”.

A Fehér Ház kedden a CNN által közölt értesülésekre reagálva közölte, hogy az abban foglaltak egy tavaly nyilvánosságra hozott incidensre vonatkoznak, de a kommüniké arra nem tért ki, hogy ki állt az incidens mögött, és nem kívánta kommentálni a sajtóhír állításait. Mark Stroh szóvivő a közleményben leszögezte, hogy az amerikai elnöki hivatal “nagyon komolyan veszi” az ilyen támadásokat, és az említett esetben is azonnal lépések történtek ennek kivizsgálására és a további hasonló esetek veszélyének csökkentésére.

Ben Rhodes, az Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának helyettes vezetője kedden megismételte, hogy a titkosított számítógépes hálózatba nem hatoltak be hackerek.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés