Connect with us

Ez lesz az év felvásárlása? A Samsung megveheti az AMD-t

samsungamd

Dotkom

Ez lesz az év felvásárlása? A Samsung megveheti az AMD-t

Elsőre egészen elképesztőnek tűnik a pletyka, ám jobban végiggondolva a Samsung igen nagyot szakíthat az üzlettel.

Nem mondhatnánk, hogy éppen a fénykorát éli az AMD, a processzorgyártó ugyanis képtelen felvenni a versenyt az Intellel és az ARM-mel. Épp ezért elsőre igen meredek elképzelésnek tűnik az a dél-koreai értesülés, mely szerint a Samsung erőteljesen fontolgatja az AMD felvásárlását. Ha azonban alaposabban megvizsgáljuk a történetet, akkor felfedezhetjük, hogy a vállalat igen komoly szabadalmi portfólióval rendelkezik. Ha tehát a Samsung mégis üzletelne, biztosan nem a jelenlegi teljesítményért, hanem ezért, az értékes gyűjteményért fizetne.

Ez egyáltalán nem egyedi a technológiai iparban, a Google például 12 milliárd dollárért vásárolta fel a Motorolát, hogy aztán röviddel később 3 milliárdért továbbadja. A cselt a történetben a szabadalmak megtartása jelenti, ezek ugyanis nem kerültek a Lenovo kezébe, minden maradt a Google tulajdonában. Valószínűleg a Samsung is ilyesféleképpen lát üzletet az AMD-ben, hiszen segítségükkel jelentős piaci előnyre tehetnek szert.

samsungamd

Az érem másik oldalán pedig elképzelhető, hogy a Radeon grafikus processzorok további használata csábítja a Samsungot, hiszen így saját fejlesztésként állíthatnak be már készen kapott megoldásokat. Ez nem egyedi a piacon, az Apple A sorozatú processzorcsaládja is az ARM technológiák továbbfejlesztését takarja, mégis, sokkal egyszerűbb és átláthatóbb a fogyasztó számára, ha hangzatos névvel, semmint bonyolult modellszámmal illetett alkatrészekkel találkozik.

A Samsung természetesen nem reagált komolyan a pletykákra, ám 2007-ben már elszólta magát a dél-koreai gyártó mobil üzletágának vezetője, aki akkor kijelentette, hogy nagy potenciált látnak az AMD-ben, mivel segítségükkel tovább növelhetik népszerűségüket a piacon. Ugyan az eltelt nyolc évben rengeteget változott az ipar, ám elképzelhető, hogy még mindig áll ez a megállapítás. Kíváncsian várjuk, mit hoz majd a jövő!Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő