Connect with us

technokrata

Mik azok a zöldmezős beruházások?

APC_Collage-2014.11.09-07.28-001-300x212

Dotkom

Mik azok a zöldmezős beruházások?

A zöldmezős beruházások a korábban mezőgazdasági művelés alatt álló földterület ipari felhasználásba vételét jelentik. Az itt épülő ipari létesítmény teljesen új beruházás, új infrastruktúra és új épületek létrehozásával zajlik.

A földtörvény irányelvei szerint lehetőleg gyengébb termőterületet kell kivonni a művelés alól, a beruházáshoz szükséges legkisebb méretben. A kivonás földhivatali engedélyhez kötött, az eljárás után földvédelmi járulékot kell fizetni.

A telephely teljes egészében újonnan létesül építészeti, üzemi előzmények nélkül. Előnye, hogy nincsenek sem elrendezési, sem funkcionális, sem építési megoldási megkötöttségek.

APC_Collage-2014.11.09-07.28-001-300x212

Napjainkban a fent említett tényezők miatt, egyre több vállalat látja saját fejlesztését a zöldmezős beruházásokban. Így van ezzel a Metrikont Special Kft. is, mely egyedi rajzos alkatrészek sorozatgyártására specializálódott. „Zöldmezős beruházásban gondolkodunk, amely során 1000 m2 gyártó- és szolgáltató csarnok építése valósulna meg Pápa mellett, Nagygyimótón, saját ingatlanon.” – tájékoztat bennünket Farkas Zoltán a vállalat ügyvezetője.

A zöldmezős beruházás haszna, hogy a legtöbb újonnan foglalkoztatott a hazai átlagnál valamivel jobban fizetett munkához juthat (különösen az ipari parkokban), a beruházó nyereségre tehet szert, az önkormányzat adóbevételhez juthat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp