Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védd meg a telefonod: Itt a Phound!

Dotkom

Védd meg a telefonod: Itt a Phound!

A Kaspersky Lab bemutatja új androidos alkalmazását, a Phound!-ot.

A Kaspersky Lab bemutatja új, ingyenes androidos alkalmazását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen megvédjék okostelefonjukat és a számukra értékes adatokat. A Phound! – neve a phone (telefon) és a hound (vadászkopó) szavakból áll össze – segítségével a felhasználók gyorsabban megtalálhatják elveszett eszközeiket, illetve könnyedén elrejthetik értékes információikat a kíváncsi szemek elől.

A vállalat egyik felmérése szerint az internetezők 5 százaléka – egyes országokban a hatoda – vesztette el okostelefonját vagy tabletjét figyelmetlenség vagy lopás miatt, a vizsgált egy éves időszak alatt. Ugyanakkor a válaszadók 36 százaléka elismerte, hogy eszköze tartalmaz olyan bizalmas adatokat, amelyek semmiképpen sem kerülhetnek rossz kezekbe. A Kaspersky Phound! alkalmazás arra lett kifejlesztve, hogy megakadályozza az ilyen helyzeteket.

A Phound! alkalmazás segítségével könnyedén ellenőrizhetjük mobil készülékeinket, valamint a My Kaspersky portálon keresztül elérhetjük a rajtuk tárolt személyes adatainkat. Ha egy eszközünk elvész vagy ellopják, az applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen blokkolhatjuk azt, amellyel megakadályozhatjuk, hogy jogosulatlan személyek hozzáférjenek az adatainkhoz. Továbbá a GPS, GSM vagy Wi-Fi hálózatok segítségével egyszerűbben meghatározhatjuk a készülékünk pontos helyét. Annak érdekében, hogy könnyebben megtaláljuk, felvételeket készíthetünk az elülső kamera segítségével, vagy üzenetet küldhetünk a készülékünk kijelzőjére.

Illuszt2

Ha szem elől tévesztettük a készülékünket otthon vagy az irodában, a riasztás funkció segítségével egyszerűen megtalálhatjuk: ez addig ad hangos jelzést, amíg be nem írjuk a titkos kódunkat. A Phound! alkalmazással továbbá távolról törölhetjük a készülékünkön tárolt személyes adatokat, beleértve a névjegyzéket, az üzeneteket, a fotókat és az SD kártya teljes tartalmát, valamint hardver resetet hajthatunk végre, ha szükséges.

„Sok felhasználó manapság kizárólag csak a mobil eszközén tárolja a legfontosabb adatait, telefonszámokat, személyes üzeneteket, privát fotókat és hasonlókat. Ez azt jelenti, hogy az okostelefonoknak és a tableteknek hasonló biztonságra van szükségük, mint egy bank széfjének. Azonban, ellentétben a páncéltermekkel, az okostelefonok kicsik, hordozhatók és könnyen rossz helyre kerülhetnek. Ezért is hoztuk létre legújabb biztonsági megoldásunkat felhasználóink számára, amely megakadályozza, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek a legféltettebb adataink.” – mondta Alexey Chikov, a Kaspersky Lab vezető termékmenedzsere.

A Kaspersky Phound! alkalmazás jelenleg 8 nyelven érhető el a hivatalos Google Play áruházban. Az alkalmazás kiegészíti a Kaspersky Lab otthoni felhasználóknak szánt ingyenes portfólióját, amely magában foglalja a Kaspersky Safe Browser-t, a Kaspersky QR Scan-t, a Kaspersky Threat Scan-t, a Kaspersky Security for Android-ot, valamint a Kaspersky Password Manager for iOS and Android-ot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés