Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mérnök vagy? Így oszthatod meg a legjobban az ötleteid!

Dotkom

Mérnök vagy? Így oszthatod meg a legjobban az ötleteid!

A PTC bejelentette mérnöki számítások, analízisek létrehozására, megosztására valamint dokumentálására kidolgozott gépészeti kalkulációs szoftverének legfrissebb verzióját, a PTC Mathcad Prime 3.1-et.

Az újfajta integrációs megoldásnak köszönhetően a PTC Mathcad Prime 3.1 dokumentum beágyazható a hozzá kapcsolódó CAD modellbe, alkatrész vagy összeállítási szinten. A munkalapok CAD modellbe ágyazása lehetővé teszi, hogy ezen tervezői szándékok automatikusan a modellhez kapcsolódjanak, azzal együtt tárolhatók és mozgathatók legyenek. A számítási eredmények felhasználhatók a PTC Creo modellek vezérlésére, a PTC Creo modell paraméterek pedig bemenő adatok lehetnek a PTC Mathcad -ben végzett számításokhoz. Ezzel az új lehetőséggel gyorsan és egyszerűen dokumentálhatjuk a modell létrehozásához kapcsolódó gépészeti tudást egyetlen PTC Creo 3.0 modellben, és ezzel egy időben egy kifinomult gépészeti „jegyzettömböt” hozunk létre digitális formában.

700

A Boston Engineering egy olyan mérnökiroda – és egyben a PTC viszonteladói partnerhálózatának tagja -, amely már hosszú ideje PTC Mathcad felhasználó. A cég a teljes termékfejlesztési folyamat során alkalmazza a Mathcad-et, a termék specifikációtól kezdve a részletes gépészeti számítások kidolgozásáig. Korábban, ha a CAD modell új verzióját kellett létrehozni, akkor manuálisan frissíteni kellett a CAD modell és a Mathcad dokumentum közti kapcsolatot. De a PTC Mathcad Prime® 3.1-el a munkalapok alkatrész vagy összeállítási szinten történő CAD modellbe ágyazásának köszönhetően ez már nem szükséges.

„ A gépészeti számítások alkatrész vagy összeállítási modellekbe történő beágyazási lehetősége hatalmas előnyt jelent számunkra, mivel jelentős időt tudunk megtakarítani azzal, hogy nem kell két teljesen különböző fájlformátumot kezelnünk.” – mondta Mike Conry, Boston Engineering’s Advanced Systems Group (ASG).

creo-mathcad-3-1-integracio

Továbbá a PTC Mathcad Prime 3.1-ben számos olyan új funkció és fejlesztés is megjelent, ami egy olyan egységes környezetet teremt a tervezők számára, melyben összefoglalhatják és megoszthatják egymással a tervezési vagy gépészeti tudással kapcsolatos kritikus információkat.

  • Új, továbbfejlesztett API: Lehetővé teszi a PTC Mathcad Prime 3.1 integrációját bármely CAD platformmal, analízis eszközzel, PDM rendszerrel vagy bármely más alkalmazással.
  • Nagyméretű adatállományok kezelése: Az adatállományok analíziséhez már a teljes rendelkezésre álló fizikai memória felhasználható, megszűnt a korábbi 2GB limit.
  • További előre kidolgozott sablonkészlet: Már 700-nál is több részletesen kidolgozott gépészeti, elektronikai, építészeti és vegyészeti sablon közül válogathatunk.
  • Integráció más eszközökkel: Kapcsolat a Prode© fizikai anyagjellemzőket, a CoolProp© áramlástani tulajdonságokat és összefüggéseket tartalmazó adatbázisokhoz, HDF5 fájlformátumok írása és olvasása, bármely ODBC kompatibilis adatbázis írása és olvasása, valamint mátrixok exportálása C++ kódként.

„Nagyon örülünk, hogy megoszthattuk felhasználóinkkal a PTC Mathcad Prime 3.1 új verzióját” – mondta Brent Edmonds, a PTC Mathcad termék igazgatója. „ Ebben a verzióban nagyon sokat dolgoztunk egy olyan megoldás létrehozásán, amely lehetővé teszi a kritikus gépészeti számítások és tervezői szándékok egyszerű és költséghatékony megosztását a tervezőmérnökök között. Megszüntettük azt a régi munkamódszert, mely szerint, ha a CAD modell új verzióját kellett létrehozni, akkor manuálisan frissíteni kellett a CAD modell és a Mathcad dokumentum közti kapcsolatot. A Mathcad Prime 3.1 verziójával jelentős idő és költség megtakarítást tudunk így elérni egy új projekt indításakor.”
A PTC Mathcad 3.1 verziója már letölthető a PTC oldaláról. A Creo-val történő integrációhoz PTC Creo® 3.0 M030 vagy újabb verzió szükséges.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés