Connect with us

technokrata

Megbocsájt a szoftverkalózoknak a Microsoft

rtdeadth

Dotkom

Megbocsájt a szoftverkalózoknak a Microsoft

Amnesztiát hirdetett a lopott Windows-okra a Microsoft. A Windows 10 karrierjének kezdete azonban a Windows RT halálát is jelenti.

Komoly változások zajlanak a Microsoftnál, Satya Nadella vezetésével egészen új irányba indult el az óriás vállalat. Ennek egyik áldozata lehet a Windows RT is. Ugyan már régóta pletykálták, hogy a Windows RT pályafutása a végéhez közelít, a Microsoft mindeddig nem ismerte el hivatalosan a támogatás megszüntetését. Most azonban egy kínai konferencián előadott prezentációból kiderült, hogy a redmondi óriás bizony nem óhajt a továbbiakban foglalkozni a bukott rendszerrel, helyette minden energiáját az egységes Windows 10 platformba fekteti.

winrt

Az eredetileg a Windows 8 ARM rendszerre optimalizált verziójaként született RT sohasem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, hiszen a hagyományos programok futtatására nem volt lehetőség, a fejlesztőket így totálisan hidegen hagyta. Ez pedig nem jelentett mást, minthogy a felhasználók is elkerülték az RT alapú termékeket, hiszen programok nélkül semmit sem ér egy táblagép.

windows10

A Windows 10 népszerűsítését egyébként olyannyira komolyan gondolják, hogy rendszer az illegálisan telepített Windows 7 és Windows 8 tulajdonosok számára is legálisan elérhető lesz. Ez egybecseng a nemrég megválasztott vezető, Satya Nadella elképzeléseinek, az indiai származású úriember ugyanis a fejébe vette, hogy a jövő az ingyenes rendszereké, a vállalatoknak a szolgáltatásokkal kell magukhoz láncolnia a felhasználókat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle